Imi place foarte mult crema de hrean cu frisca, cu smantana dar la noi nu prea gaseam asa ceva decat la vecinii nostri din Ungaria. Acum cu aceasta reteta am rezolvat si aceasta problema si mi-am pregatit singura Pasta de hrean din care voi pregati crema preferata cu maioneza, smantana, frisca si mai apoi folosita langa diverse preparate.
O alta reteta foarte buna este Sosul de Hrean.
Ingrediente Pasta de Hrean la borcan
800 g hrean curatat
400 ml otet
600 g zahar
4 linguri sare
500 ml apa
Preparare Pasta de Hrean la borcan
Hreanul curatat se da pe razatoarea fina sau il punem la maruntit in robotul de bucatarie sau il dam prin masina de tocat carne. Indiferent ce varianta veti alege lacrimile vor curge siroaie.
Dupa ce am terminat de razuit hreanul adaugam 500 ml apa si il punem inapoi in robotul de bucatarie(sau putem folosi blenderul vertical) pana devine mai pastos(cateva minute il lasam la maruntit). Aceasta compozitie o vom turna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Tava cu pasta de hrean se pune in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute. Punem pasta inapoi in robotul de bucatarie (daca nu avem robot putem folosi mixerul vertical sau blender). Adaugam la hrean otetul, zaharul si sarea si pornim robotul.
Inca asa cald il punem in borcane pe care le capsam si apoi le asezam frumos in raftul de la camara.
Aceasta pasta de hrean se poate folosi alaturi de fripturi, de cartofi copti. Se poate pregati si alte sosuri delicioase cu maioneza, frisca, smantana, dar aceasta este deja o alta poveste.
Comentarii recente
Liliana Balascau
06/10/2014 at 23:49La iarna prinde bine un borcanel ……sau mai multe
U.L.
30/10/2021 at 10:50Ce inseamna cuptor preincalzit? La cate grade? Multumesc!
Liana Liana
31/10/2021 at 14:41Buna, cuptor preincalzit, adica incalzit din timp . La 220 grade Celsius.
Monica
01/12/2023 at 11:48Am incercat reteta, e delicios!