Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pasta de Hrean la borcan

Pasta de Hrean la borcanPasta de Hrean la borcan

Imi place foarte mult crema de hrean cu frisca, cu smantana dar la noi nu prea gaseam asa ceva decat la vecinii nostri din Ungaria. Acum cu aceasta reteta am rezolvat si aceasta problema si mi-am pregatit singura Pasta de hrean din care voi pregati crema preferata  cu maioneza, smantana, frisca si mai apoi folosita langa diverse preparate.

O alta reteta foarte buna este Sosul de Hrean.

Ingrediente Pasta de Hrean la borcan

800 g hrean curatat
400 ml otet
600 g zahar
4 linguri sare
500 ml apa

Preparare Pasta de Hrean la borcan
Hreanul curatat se da pe razatoarea fina sau il punem la maruntit in robotul de bucatarie sau il dam prin masina de tocat carne. Indiferent ce varianta veti alege lacrimile vor curge siroaie.

Dupa ce am terminat de razuit hreanul adaugam 500 ml apa si il punem inapoi in robotul de bucatarie(sau putem folosi blenderul vertical) pana devine mai pastos(cateva minute il lasam la maruntit). Aceasta compozitie o vom turna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Tava cu pasta de hrean se pune in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute. Punem pasta inapoi in robotul de bucatarie (daca nu avem robot putem folosi mixerul vertical sau blender). Adaugam la hrean otetul, zaharul si sarea si pornim robotul.

Inca asa cald il punem in borcane pe care le capsam si apoi le asezam frumos in raftul de la camara.
Aceasta pasta de hrean se poate folosi alaturi de fripturi, de cartofi copti. Se poate pregati si alte sosuri delicioase cu maioneza, frisca, smantana, dar aceasta este deja o alta poveste.

Pasta de Hrean la borcanSpor sa aveti la bucatarit!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *