Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

File de merluciu cu fasole si busuioc

File de merluciu cu fasole si busuiocFile de merluciu cu fasole si busuioc
Astazi va recomand o reteta  cu peste si fasole numai buna de pregatit de Buna Vestire- zi  de post cu dezlegare la peste. O reteta usor de pregatit , gustoasa  cu ingrediente la indemana oricui.
In aceasta reteta am folosit si Vegeta Naturella, un adaos universal pentru mancaruri, marca Podravka.
Vegeta Naturella contine doar gusturi naturale.
Nu contine monoglutamat de sodium, arome artificiale sau agenti de colorare. Gustul sau deplin se datoreaza exceptionalei combinatii dintre legumele uscate si condimentele cele mai rafinate. Merge cu orice fel de mancare: cu peste, carne sau cu legume.
Foarte multi se feresc de adaosurile pentru mancaruri, important este sa stim sa citim etichetele inainte de a pune produsele in cos.
File de merluciu cu fasole si busuioc

File de merluciu cu fasole si busuioc -Ingrediente

4 bucati file de merluciu
250 g fasole  alba din conserva
2 rosii potrivite
o lingurita Vegeta Naturella
200 ml apa calda
3 catei de usturoi
frunze de busuioc proaspat
piper
un cub de unt(optional)
parmesan ras (optional)
ulei de masline

File de merluciu cu fasole si busuioc

File de merluciu cu fasole si busuioc- Mod de preparare

Pestele file se condimenteaza cu sare, piper si se unge cu ulei de masline.
Rosiile taiate cubulete se amesteca cu fasolea scursa de zeama, 2 linguri ulei de msline, o lingurita de Naturella , piper, usturoi tocat  si o lingurita zahar.

File de merluciu cu fasole si busuiocPestele se prajeste in tigaie pe ambele parti in putin ulei de masline.
Se scoate din tigaie, se adauga cubuletul de unt  sau ulei de masline, amestecul de fasole, apa si se gateste la foc potrivit pana ce sosul capata consistent si imbraca lingura atunci cand o trecem prin el.
In acest moment se adauga si pestele prajit si busuiocul tocat, se mai tine pe foc  1-2 min.
Se da deoparte si se presara cu parmezan ras.
Tips: Daca aceasta mancare cu peste doriti sa o pregatiti intr-o zi de post cu dezlegare la peste, puteti renunta la parmesan iar untul il puteti inlocui cu ulei de masline sau de floarea soarelui.Va iesi o mancare la fel de gustoasa.
File de merluciu cu fasole si busuioc

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *