Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Iepure salbatic cu masline












Bait cald :

1 l vin rosu
1 lingurita rozmarin macinat
1 lingurita maghiran
2 foi dafin
20 boabe piper
coaja razuita de la o lamaie

2 morcovi taiati rondele
2 bucati ceapa taiate felii mai grosute
1 ardei iute
4 catei usturoi taiate felii
1/2 telina taiata felii

Vinul se pune la incalzit si adaugam codimentele de mai sus .Lasam sa dea in clocot pret de cateva secunde. Carnea se pune intr-un vas si se toarna peste vinul codimentat. Se adauga apoi si legumele de mai sus si totul se da la rece. Carnea se tine in acest bait timp de 2-3 ceasuri ( de preferat ar fi chiar si 2 zile inainte de a prepara carnea, in cazul ca vanatul e mai batran).
Si acum sa trecem la prepararea iepurelui :

Necesare :

carne de iepure
200 gr slanina afumata
1 ceapa mai mare sau 1/2 praz partea mai verde
100 ml vin sec sau demisec
200 gr masline negre
1 cutie ciuperci feliate (se pot folosi si proaspete cca. 1/2kg )
o mana de morcovi din bait taiati mai marunt
3 catei usturoi feliat
400 gr smantana

Preparare :

Punem slanina taiata bastonase la prajit, adaugam prazul taiat rondele si cand aceasta esta calita adaugam carnea de iepure scoasa din bait. Se sareaza ,pipereaza si se lasa la calit carnea pana devine alba . Acum adaugam vinul si apa cat sa acopere carnea. Punem morcovii taiati si usturoiul feliat . Se acopera cu un capac , lasand sa fiarba pana se inmoaie carnea . Cand apa a scazut adaugam maslinele taiate rondele , ciupercile si lasam sa fiarba mai departe cca . 10 minute punand si un pic de patrunjel verde tocat. Se toarna smantana peste si lasam pe foc cat sa dea un clocot.
Servim cu pireu de cartofi , garnitura de orez sau ,de ce nu … cu mamaliguta .

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram