Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort de clatite







Aceasta reteta este cea de-a treia din Top 10 – Cele mai bune retete de prajituri.

Intrati cu noi pe
Prajituria.ro si veti descoperi o lume magica .

Ingrediente ptr.compozitie clatite:
-12 linguri faina
-15 gr drojdie proaspata
-zahar vanilat (2 plicuri)
-zahar 4 linguri
-3 oua intregi
-coaja de la o jumatate de lamaie
-aproximativ 50 ml ulei
-apa minerala sau lapte

Ingrediente crema:

2 plicuri budinca

600 ml lapte

10 linguri zahar

2 cuburi Rama Maestro (500 gr)

Alte ingrediente :

2 plicuri tort gelee

4 linguri zahar

500 ml apa

300 ml frisca

Preparare :

Dizolvam drojdia in 125 ml apa calduta , adaugam un praf de sare si 1 lingurita zahar si o punem in faina sa dospeasca un pic.
Dupa ce a dospit adaugam zaharul vanilat , zaharul, ouale, coaja de lamaie razuita, amestecam bine si adaugam treptat apa minerala cat sa obtinem o compozitie nici prea groasa nici prea fluida dupa care adaugam uleiul.
Coacem clatitele fara sa adaugam in tava ulei deoarece in compozitie avem deja.

Umplutura:

Pentru umplutura avem nevoie de 2 budinci de culori diferite si 600 ml lapte. Eu pun la o budinca 5 linguri de zahar,dar fiecare poate sa o faca cat de dulce vrea. Fierbem budincile fiecare separat in 300 ml lapte impreuna cu cate 5 linguri zahar.Lasam sa raceasca budincile apoi adaugam la fiecare 250 gr Rama maestro si spumam cu mixerul.

Asamblare:

Intr-o forma detasabila(dar si intr-un vas rotund putem cladi tortuletul) asezam o clatita peste care punem crema de budinca preparata ca in cele descrise mai sus la umplutura,iar clatita ,crema ,…etc,si terminam cu o clatita.

Ornam cu gelatina pe care o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj ,adica cele 2 plicuri de tort gelee impreuna cu 4 linguri zahar le dizolvam in 500 ml apa rece. Punem la fiert si din momentul in care a inceput sa dea in clocot fierbem timp de 1 minut. Lasam sa raceasca pret de cateva minute dupa care o turnam deasupra tortuletului cladit.
Tortul se pune la rece cam o ora ,ornam cu frisca dupa care care putem servi.

Pofta buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page