Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu fructe, ness si ciocolata









Ingrediente
Blat
9 oua
9 lg zahar
7 lg faina
2 lg cacao
o esenta rom

Stratul 1
300 gr zahar
5 mere
5 pere
1/2 plic gelatina
esenta rom

Crema

400 ml frisca
3 lg ness
5 galbenusuri
250 gr mascarpone
200 gr zahar
100 gr ciocolata amaruie
esenta de vanilie
1/2 plic gelatina

Glazura

200 gr ciocolata alba
200 gr ciocolata amaruie
150 ml frisca
50 gr unt

Decor
frunze de ciocolata
ghinde din martipan si bomboane cu alune
bomboane trufe

Sirop de rom
zahar
apa
esenta de rom
(cantitatile dupa nevoie si gust)

Mod de preparare
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom.Se unesc cele doua compozitii ,se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza toata faina.Se toarna intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in doua foi egale.

Stratul 1
Fructele curatate de coaja se pun peste zaharul caramelizat,adaugam cam 100 ml apa si le fierbem impreuna pana ce scade o parte din sirop si fructele se inmoaie usor.Dam deoparte adaugam gelatina care am hidratato in putina apa rece amestecam pana se dizolva complet.Lasam sa se racoreasca bine,aromatizam cu rom si turnam peste prima foaie pe care am asezat-o intr-o forma detasabila nu inainte de a o insiropa cu sirop de rom.

Crema 1
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierbe pe baie de apa pana se spumeaza .Adaugam nessul dizolvat in putina apa calda dupa care adaugam gelatina hidratata in putina apa rece,dam deoparte si amestecam pana ce se dizolva.Dupa ce amestecul s-a racorit adaugam branza mascarpone si mixam pana ce se incorporeaza complet Turnam compozitia obtinuta peste frisca batuta, adaugam si ciocolata maruntita, aromatizam cu esenta de vanilie si turnam totul peste stratul de fructe.Asezam si cea de-a doua foaie o insiropam si dam totul la rece pentru cateva ore.Se scoate se imbraca in frisca batuta dupa care glasam in glazura de ciocolata pe care am preparat-o amestecand ingredientele pe baie de apa.
Am decorat cu frunze de ciocolata, ghinde din martipan si bomboane trufe.
Il puteti decora dupa imaginatie.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

  • maria mihalache

    24/11/2010 at 12:04

    Ce tort frumos si ce bun trebuie sa fie.

  • Cristina

    24/11/2010 at 12:13

    Superb tortul!

  • Anca (tort.personalizat)

    24/11/2010 at 12:41

    Super tortul tau. Nu mi se prea intampla sa salivez pe tastatura, dar fructele alea cer a fi gustate.
    Frumos si decorul. Felicitari!

  • naty

    24/11/2010 at 16:06

    superb…felicitari pentru tort

  • ChefChilly

    24/11/2010 at 17:29

    Wow – arata a opera de arta 😀 Mi-ar parea rau sa il mananc! Superb

  • geta

    24/11/2010 at 20:16

    foarte frumos!banuiesc ca e tare gustos!

  • Nela

    25/11/2010 at 16:52

    Ce bine arata tortul si sunt sigura ca e foarte gustos!iti doresc o zi minunata!

  • violette

    25/11/2010 at 22:11

    Minunat tortul!Felicitari!

  • pansy

    25/11/2010 at 22:45

    io pot sa mor linistita uitandu-ma la torta asta !ce decor !!!!!!!!!!!!

  • Luminita

    25/11/2010 at 23:04

    Ce super arata tortul tau! Delicios!

  • Sara & Miki

    26/11/2010 at 00:57

    Arata delicios… ce bun trebuie sa fie.

  • Lory

    27/11/2010 at 22:10

    Dragele mele va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si pentru aprecierile voastre.
    Ma bucur mult ca v-a placut …a fost tortul meu de ziua mea 🙂
    Va pup si va imbratisez cu drag pe toate
    Lory
    Ma scuzati ca am scris asa de tarziu:( …nu-mi mai ajunge timpul..cum dealtfel cred ca toate patiti 🙂

  • pansy

    03/03/2012 at 12:45

    Lory,mai stii ce dimensiune are tortul?

    • Lory

      04/03/2012 at 13:08

      Pansy a fost destul de mare 🙂 acu am masurat cadrul in care l-am montat are cam 35cm /25 cm.
      Cred ca a avut cam 3 kg.

    • misha

      13/07/2012 at 13:04

      l-am facut si eu si de curioazitate…l-am cantarit.are aproape 4 kg.este un tort excelent…a devanit vedeta in familia mea.merita incercat !!!!

    • Lory

      13/07/2012 at 20:08

      Misha ma bucur mult sa aflu ca l-ai incercat si ca v-a fost pe plac 🙂 Pupici :*

  • Anonymous

    05/03/2012 at 07:42

    buna nu inteleg la stratul 1,vine gelatina amestecata cu fructele?sau pusa peste blat?multumesc

    • Lory

      06/03/2012 at 00:12

      Gelatina hidratata cu putina apa rece se amesteca cu fructele si siropul rezultat din sotarea lor cat inca este cald (ca sa se dizolve gelatina) .Se lasa sa se racoreasca foarte bine dupa care se toarna peste blat.

  • Anonymous

    11/03/2012 at 10:58

    as vrea sa-l fac de pasti tortul,si ma-m gandit sa mai pun la sfarsit inca o crema(mousse)deasupra blatului,cu ce credeti ca sar potrivi?tava mea este mare 42/29 detasabila.mousse de alune,fructe cocos,ciocolata, vanilie,etc.multumesc

    • Lory

      11/03/2012 at 20:43

      Eu cred ca ar merge vanilie .Pentru ca doresti sa mai pui inca un strat de crema te sfatuiesc sa nu maresti cantitatea la crema existenta ..astfel vei avea doua straturi potrivit de groase .Sa ai spor!!

  • pansy

    12/03/2012 at 03:04

    Ce gelatina ai folosit,ca io am o nebunie cu gelatina asta maruntita de la dr oetker am tot dat rateuri

    • Lory

      12/03/2012 at 11:44

      Pansy eu am folosit gelatina de la dr oetker fiindca alta nu am gasit .Eu nu am avut probleme cu ea intai o pun la hidratat in putina apa rece apoi o dizolv in lichidul cald

  • Anonymous

    14/03/2012 at 14:54

    la crema de galbenusuri,dupa ce hidratam gelatina mai o punem la topit pe baie de abur,sau o punem asa in crema de galbenusuri,si galbenusurile le lasam sa se ingroase?

    • Lory

      14/03/2012 at 17:49

      Gelatina hidratata o pui peste crema de galbenusurile cat inca este calda (fierbinte) amesteci bine si astfel gelatina se dizolva fara probleme.

  • Rita Oarga

    14/09/2012 at 08:04

    Ce frumos e tortul asta cu decoratiunile de toamna! Felicitari!

  • antonas mariana

    20/09/2012 at 20:39

    delicios si f estetic. felicitari!totusi am o intrebare k ce as putea inlocui marscarpone?

    • Lory

      20/09/2012 at 21:21

      Mariana poti inlocui mascarponele cu alt tip de crema de branza gen hochland sau Philadelphia..dar mai sunt si alte marci la preturi accesibile 🙂

  • Muntean Cornelia

    08/11/2012 at 23:38

    L-am facut si eu:)… o bunatate!!! Va multumesc pentru reteta!!!:)

  • cati

    09/10/2013 at 20:56

    blatul pare taiat in doua parti ….inegale, cea de jos mai mica si cea de sus mai mare?!

  • Georgiana

    16/02/2016 at 02:27

    As vrea sa fac si eu tortul acesta de ziua sotului meu prima incercare apoi daca ne va place il voi repeta petru petrecerea de 1 an a baietelului meu.
    Intrebarea mea este gelatina si nesul se adauga in galbenusuri in acelasi timp, ma rog pe rand dar se poate pune atuci cand crema de galbenusuri inca este calda?
    Iar la glazura, ati spus ca se imbraca in frisca, ciocolata alba se pune in frisca sau se pune strat peste frisca apoi se adauga si ciocolata neagra?
    Multumesc frumos.

    • Loredana

      29/02/2016 at 15:02

      Gelatina hidratata se pune in galbenusurile calde si se amesteca energic pana ce gelatina se dizolva in compzitie.Ness-ul se poate pune cat inca galbenusurile sunt pe foc, nu are importanta.Cu frisca (200ml -batuta)imbraci tortul si il dai la rece .Glazura eu am facut-o amestecand ciocolata alba si neagra, frisca lichida, unt pe baie de apa pana la omogenizare …e alegerea ta daca folosesti doar un tip de ciocolata

  • anca

    19/09/2017 at 08:45

    buna,la stratul 1,pot combina si cu alte creme?Multumesc !

    • Loredana

      22/09/2017 at 09:09

      Eu va recomand sa il incercati prima data in varianta data de mine…apoi puteti modifica dupa gust si imaginatie. Tortul este foarte gustos si merita facut !!

  • Anca

    02/10/2017 at 14:11

    Da ffff bun l-am facut si in varianta asta. Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...