Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs

Cozonac Pufos Umplut - Foszlos Fonott Kalacs

Aceasta reteta de Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs este cea de-a doua din Top 10 – Cele mai bune retete de prajituri. Este un cozonac deosebit de pufos cu crema de cacao. Dca inca nu ati incercat acest cozonac anul acesta sa nu il ratati. Cei care l-au pregatit au fost foarte multumiti si il pregatesc in fiecare an de Craciun si Paste.

Cozonac Pufos Umplut - Foszlos Fonott Kalacs

Ingrediente aluat Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs

1000 g faina
200 g zahar
1 praf de sare
50 g drojdie
650 ml lapte
4 galbenusuri de ou
1 ou pentru uns
5 linguri de unt topit
coaja rasa de la 1 lamaie

Alte retete cu cozonaci gasiti dand clic pe titlurile din imaginile de mai jos

Imagini cu Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs din anii precedenti.

Cozonac Pufos Umplut - Foszlos Fonott Kalacs
Crema pentru Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs

300 g zahar
300 g unt
3 plicuri zahar vanilat
8 linguri cacao
Cozonac Pufos Umplut - Foszlos Fonott Kalacs

Preparare Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs

Incalzim laptele cat sa fie caldut si dizolvam in el 1 praf de sare, 200 g zahar si 50 g drojdie. Lasam la loc caldut sa dospeasca. Intr-un vas punem 1kg faina adaugam maiaua dospita si cele 4 galbenusuri de ou si framantam bine pana ce aluatul devine omogen. In acest moment adaugam cele 5 linguri de unt topit si continuam framantatul pana untul topit se lucreaza bine in aluat. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

aluat

Preparare cremaCozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs

Cat timp dospeste aluatul ne apucam de preparat crema in felul urmator: 500 g unt tinut la temperatura camerei se freaca spuma cu 500 g zahar, cele 3 plicuri de vanilie si cele 8 linguri cacao.

Cozonac Pufos Umplut - Foszlos Fonott Kalacs

Aluatul dospit se pune pe masa de lucru presarata cu faina si se lucreaza putin dupa care se imparte in 6 parti egale.

preparare aluat

Fiecare parte se intinde si se unge cu aceasta crema, fiecare bucata, se ruleaza si apoi impletim tot cate trei rulouri si obtinem astfel doua corzi impletite.

impletire

Impletiturile le asezam in forma de cozonac tapetata cu hartiede copt si lasati la loc caldut la dospit pentru 1 ora. Inainte cu 15 minute de a expira timpul de dospit porniti cuptorul pentru a fi cald si ungeti cozonacii cu galbenus de ou.

aluat tava

Se coc la 180 grade Celsius cu ventilatie pana se rumenesc frumos. Dupa ce au copt scoatem din cuptor si lasam impletiturile in tavi acoperite cu un prosop pana racesc (circa 15 minute), apoi le scoatem cu grija, indepartam hartia de copt si le lasam acoperite cu un prosop si le punem in punga pana racesc complet.

Cozonac Pufos Umplut - Foszlos Fonott Kalacs

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati, nu uitati sa apasati si clopotelul pentru a vedea cand postam retete noi!!
Multumim!!

Alte retete cu Cozonaci.

Pofta Buna !!!!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.