Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Salata de Icre







Ingrediente:

200 g icre crap curatate de pielita ,
sare ,
cca.300 ml ulei ,
1 ceapa mica ,
150 ml apa minerala ,
gris ,
zeama de la o lamaie ,

Punem la fiert cca.300 ml apa cu un praf de sare si cand da in clocot adaugam gris , atata cat sa obtinem un amestec mai tare cand va raci(sa stea pe lingura sa nu curga).
Icrele curatate de pielita se tin in frigider pana la preparare.
Se pun intr-un vas impreuna cu o lingurita de sare si cu mixerul se mixeaza la viteza mare turnand cate un pic de ulei pana obtinem o maioneza groasa. Turnam zeama de lamaie cate un pic, adaugam ceapa razuita pe razatoare fina si treptat adaugam grisul racit mixand in continuare.Se  adauga cate putin din apa minerala mixand in continuare pana epuizam apa.
Se mai codimenteaza cu sare dupa gustul fiecaruia si cu zeama de lamaie daca mai necesita. Se pune la rece 2-3 ore .
Se serveste cu paine prajita, sau rondele de bake rolls.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...