Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuniCheesecake cu capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni  o prajitura foarte buna ce o pregatesc in fiecare an .
Merita sa o incercati fiindca nu trebuie sa aprindeti cuptorul  si puteti folosi ce fructe doriti: capsuni, zmeura, caise, piersici, afine etc, totul depinde de imaginatia fiecaruia. Face parte din categoria deserturi rapide sau deserturi fara coacere.

Cheesecake cu capsuni-Ingrediente

Blat
250 g biscuiti
125 g unt
Crema
500 g mascarpone
500 ml frisca
20 g gelatina
250 g zahar pudra
semintele de la o pastaie de vanilie
150 ml lapte
Jeleu de capsuni
300 g capsuni
3-4 linguri zahar
10 g gelatina
Decor
200g capsuni proaspeti
fulgi de ciocolata alba

cheesecake-cu-capsuni-ingrediente-blat

Cheesecake cu capsuni-Mod de preparare

Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie sau a sucitorului.
Peste biscuiti se adauga untul topit si racit si mixam pana la omogenizare.
Compozitia obtinuta se aseaza intro forma de tort detasabila(28cm) si se preseaza bine pana obtinem un strat uniform.
Forma se da la rece pana pregatim crema.
Inainte de a pregati crema taiem capsunile in felii pentru a tapeta pe lateral forma
Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece.Dupa ce s-a hidratat se dizolva in laptele fierbinte.
Crema de branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul pudra si semintele de vanilie.
Peste crema de mascarpone punem gelatina dizolvata si omogenizam bine.
Se adauga si frisca batuta si se incorporeaza.

cheesecake-cu-capsuni-ingrediente-crema

Cheesecake cu capsuni- Asamblare

Turnam crema in forma de tort tapetata cu felii de capsuni, nivelam uniform si dam forma la rece pentru 2-3 ore ore.
Cat timp sta la rece pregatim jeleul de capsuni.
Capsunii taiati se amesteca cu zaharul pe foc pana da intr-un clocot se da deoparte si se adauga gelatina hidratata in 50-70 ml apa rece.

Cheesecake cu capsuni
Se amesteca pana ce gelatina se dizolva dupa care se mixeaza cu ajutorul unui blender pana obtinem o pasta fina.
Dupa ce jeleul a ajuns la temperatura camerei se toarna deasupra prajiturii si se da forma la rece pentru inca 2 ore.
Se indeparteaza inelul formei , se aseaza prajitura pe un platou si se decoreaza cu fulgi de ciocolata alba si felii de capsuni.
Se portioneaza dupa preferinta.

Cheesecake cu capsuni

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.