De curand am primit un colet de la Din Eden cu cele mai faine siropuri si dulceturi pregatite din fructe de padure si plante medicinale culese manual din inima muntelui.
Sunt produse sanatoase pregatite cu mare grija si atentie de catre oameni ce iubesc natura si lucrurile bine facute.
Si fiindca mi-am dorit sa includ cat mai multe dintre produse intr-un desert savuros, m-am gandit ca acest cheesecake cu soc si merisoare ii alegerea potrivita.
Siropul de soc i-a dat un parfum si o dulceata aparte iar dulceata si siropul de merisoare i-a desavarsit gustul.
Nu am folosit alte arome fiindca mi-am dorit sa nu schimb cu nimic gustul dat de cele doua arome naturale folosite.
A fost o alegere inspirata pe care v-o recomand cu tot dragul. Eu iubesc aroma de soc asa ca atunci cand am descoperit printre celelalte produse si sticluta cu aceasta licoare, am fost tare fericita!!
Cheesecake cu soc si merisoare- Ingrediente
- Crusta de biscuiti
- 300 g biscuiti Oreo sau biscuiti digestivi
- 150 g unt 82%grasime
- Crema
- 400 ml smantana pentru frisca
- 250 g macarpone
- 150ml sirop de soc-Din Eden
- 2 linguri miere poliflora ( optional )
- un praf de sare
- 10 g gelatina
- 50 ml apa rece
- Glazura
- 150 ml sirop de merisoare- Din Eden
- 100 g dulceata de merisoare- Din Eden
- 7 g gelatina
- 50 ml apa rece
Cum pregatim cheesecake fara coacere
Pentru crusta de biscuitii se maruntesc fin biscuitii oreo in robotul de bucatarie sau cu ajutorul unei merdenele. Se pun intr-un castron si se amesteca cu untul topit si racit pana ce compozitia devine nisipoasa si umeda.
Se tapeteaza fundul tavii cu hartie de copt iar pe peretii laterali cu folie de acetat. Se rastoarna compozitia de biscuiti si se niveleaza presnd usor cu fundul unui pahar. Se acopera si se da la rece timp in care se pregateste crema.
Gelatina se pune la hidratat in apa rece pentru cateva minute.
In cuva unui robot de bucatarie se pune smantana pentru frisca de la frigider, crema de branza mascarpone, sarea si se mixeaza pana ce crema incepe sa capete consistenta.
Dupa ce gelatina s-a hidratat se topeste pe baie de apa pana ce devine lichida si se amesteca apoi cu siropul de soc.
Compozitia rezultata se toarna in fir peste crema in timp ce se mixeaza pana ce e incorporata complet. Daca credeti ca nu este indeauns de dulce puteti adauga inca doua linguri de miere de albine sau chiar sirop de soc.
Se scoate tava din frigider se adauga deasupra crustei crema de branza si se niveleaza. Se da din nou tava la rece pentru 2-3 ore cat sa se inchege crema.
Cum pregatim jeleul de merisoare
Se pune gelatina la hidratat in apa rece. Dupa ce s-a hidratat se dizolva pe baie de apa pana devine lichida. Se amesteca apoi cu siropul si dulceata de merisoare si se toarna deasupra cremei intarite.
Se niveleaz usor si se da la rece pana ce jeleul capata consistenta.
Eu am decorat acest cheesecake cu sirop de soc si merisoare cu flori de liliac fiindca inca nu au aparut florile de soc, din pacate.
Este delicios, savuros cu o aroma si dulceata aparte, merita sa il incercati!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati, nu uitati sa apasati si clopotelul pentru a vedea cand postam retete noi!!
Multumim!!