Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Papanasi fierti umpluti cu capsuni

Papanasi fierti umpluti cu capsuni

Acesti Papanasi fierti umpluti cu capsuni, sunt un desert simplu si rapid de pregatit. Ei se pot umple cu diferite fructe sau se pot consuma fara umplutura.

Vedeti si retetele de mai sus cu variante de papanasi.

Papanasi fierti umpluti cu capsuni – Ingrediente

175 g Branza Cottage clasic – Delaco( adica o cutiuta)
1 plic zahar vanilat sau 1 lingurita esenta vanilie
1 praf de sare, nu mai mult ca si branzica este sarata usor
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
1 ou de marimea M
1 lingurita mica bicarbonat alimentar
8 linguri gris
capsuni

Alte ingrediente
8-10 linguri pesmet
1 lingura cu unt
sare, zahar pudra pentru decor

Papanasi fierti umpluti cu capsuni – Preparare

Branza se scurge putin si se pune intr-un robot de bucatarie( se poate pasa printr-o sita daca nu aveti robotul la indemana). Adaugam 1 ou, praful de sare, coaja de lamaie razuita, bicarbonatul si vanilia.
Lucrati in robot compozitia pana devine omogena si branzica este bine pasata.
Adaugam la compozitia de branza cele 8 linguri de gris, amestecam si apoi lasam compozitia la odihna pentru 30 minute la rece.

Papanasi fierti umpluti cu capsuni

In timp ce compozitia sta la odihna, pregatim pesmetul prin care vom tavali panasii. Intr-o tigaie punem untul la incins si adaugam pesmetul si sare. Se prajeste pana devine auriu. Pesmetul prajit il lasam in tigaie.
Punem intr-o oala apa la fiert in care vom adauga 1 lingurita de sare.

Papanasi fierti umpluti cu capsuni

Compozitia se scoate de la rece si cu mainile umezite rupem din compozitie, formam bile rotunde in mijlocul carora punem 1 capsuna mai mica sau o jumatate de capsuna.

Papanasi fierti umpluti cu capsuni

Cand apa clocoteste punem papanasii umpluti cu capsuni la fiert. Lasam sa fiarba la foc potrivit circa 5 minute de la momentul in care ei se ridica la suprafata.

Papanasi fierti umpluti cu capsuni

Se scot cu o paleta, se pun in tigaia cu pesmetul prajit si se tavalesc prin acesta.
Se servesc calzi presarati cu zahar pudra, dar se pot servi si cu sos de capsuni, sau dulceata de capsuni, sau orice dulceata care va este pe plac. De multe ori ii presar cu zahar si scortisoara. Sunt foarte buni si asa, totul depinde de gustul fiecaruia cum ii prefera. Din cantitatile date mi-au iesit 6 papanasi mai maricei.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati, nu uitati sa apasati si clopotelul pentru a vedea cand postam retete noi!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram