Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Papanasi fierti cu branza si pere caramelizate

Papanasi fierti cu branza si pere caramelizateIn ultima perioada nu am mai pregatit nimic dulce, cred ca de cand am facut Galette cu prune si crema de branza si de adunci sa tot fie o luna jumatate. Provocarea de la Delaco, de a pregati o reteta cu crema de branza pufoasa cu smantana m-a facut sa ma orientez catre un desert rapid, savuros in care sa folosesc ingredientele ce le aveam la indemana fiindca nu aveam chef de cumparaturi.
Alegerea de a pregati acesti papanasi fierti cu branza si pere caramelizate s-a dovedit a fi una inspirata. Dintr-o cutie cu branza de 140 g am pregatit vre-o 14 bucati, destui cat sa imi fac pofta si sa indulcesc si o vecina 🙂
Se fac extrem de usor, sunt la fel de gustosi ca papanasii clasici, prajiti in ulei  dar mai sanatosi avand in vedere ca sunt fierti.
Papanasi fierti cu branza si pere caramelizate

Papanasi fierti cu branza si pere caramelizate- Ingrediente

Papanasi
140 g crema de branza pufoasa cu smantana- Delaco
2 linguri gris
3 linguri faina
1 ou
2 plicuri zahar vanilat
un praf de sare

faina pentru modelat papanasii

Pesmet prajit
100 g pesmet
50 g unt
2-3 linguri zahar tos
o lingura scortisoara pudra

Pere caramelizate
3 pere taiate cubulete
3 linguri zahar
50 g unt

masura – *o lingura de supa
Papanasi fierti cu branza si pere caramelizate

Papanasi fierti cu branza si pere caramelizate- Mod de preparare

Pere caramelizate
Intr-o cratita se pune zaharul la topit pana devine aramiu(mare grija sa nu se arda fiindca o fie amar), se adauga peste el untul si perele taiate cubulete si se soteaza pana ce zaharul s-a topit si formeaza un sos consistent. Se lasa la racit.
Papanasi fierti cu branza si pere caramelizate
Cum se pregateste pesmetul prajit?!
Intr-o tigaie se pune untul la topit. Se adauga pesmetul, se prajeste cam 5-6 min, amestecand continuu. Pesmetul v-a capata o culoare aramie, se da deoparte si se adauga zaharul tos si scortisoara.Se lasa la racit.

Preparare papanasi
Intr-un castron se pune crema de branza, ou, zaharul vanilat, sarea, faina, grisul si se omogenizeaza cu o lingura sau mixerul pana se obtine un aluat omogen.
Papanasi fierti cu branza si pere caramelizate
Se rastoarna aluatul format pe o plansa pudrata cu faina, se modeleaza aluatul intr-un fitil si se portioneaza in bucati de 3 cm .
Se modeleaza in bilute si se apasa in mijloc cu degetul formand o mica adancitura.
Intr-o cratita se pune apa la fiert cu sare.

Papanasi fierti cu branza si pere caramelizate

Atunci cand da in clocot se pun papanasii iar cand apa da in clocot din nou, se micsoreaza flacara, se acopera cratita cu un capac si se fierbe 6-7 min, apoi se opreste focul si se mai lasa in apa fierbinte 4-5 min.

Papanasi fierti cu branza si pere caramelizate

Se scot cu o spumiera, se scurg bine de apa si se tavalesc prin pesmetul prajit asa cum se procedeaza si la galustele cu capsuni sau prune.
Se pot manca asa simpli sau impreuna cu dulceata sau diferite sosuri- vanilie sau fructe. Eu am ales sa ii servesc alaturi de pere caramelizate, o alegere inspirata, zic eu!!

Papanasi fierti cu branza si pere caramelizate

Pofta buna!!

145 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • adriana

    22/10/2018 at 10:19

    urmarest cu drag si aplic retetele voastre dar nu pot sa printez, m at ajuta sa am si buton PRINT ca mai usor imi este sa litez si fac reteta acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.