Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Salata de Boeuf cu cascaval in crusta de pesmet

Salata de Boeuf cu cascaval in crusta de pesmetSalata de Boeuf cu cascaval in crusta de pesmet
Ideea a pornit de la salata de boeuf. Am vrut sa fie ceva mai deosebit, mai aparte decat clasica salata asa ca am pus deoparte o parte din salata pregatita pentru a incerca acest fel. In final am fost foarte multumita si a mers de minune cu Chutney-ul de ardei, dar si cu Dulceata de ardei iuti.

Se potriveste de minune ca gustare, ca aperitiv, dar si ca fel principal sau chiar ca si garnitura daca lasam deoparte din compozitie carnea. Va recomandam sa incercati si Chiftelele din Fasole si sa rasfoiti sectiunea cu Retete Delaco unde veti gasi multe alte retete interesante.

Sa vedem ce am folosit la acest fel.

Ingrediente Salata de Boeuf cu cascaval in crusta de pesmet

Ingredientele de baza pentru salata de boeuf
piept de pui fiert taiat cubulete
castraveti murati taiati cubulete
morcovi fierti taiati
cartofi fierti taiati cubulete
oua fierte taiate cubulete
mazare verde fiarta
boabe de porumb dulce
Cascaval DeSenvis-Delaco, razuit
ou
sare, piper dupa gust
oua pentru crusta
pesmet, faina de grau

Preparare Salata de Boeuf cu cascaval in crusta de pesmet

Carnea de pui fiarta ( pieptul) se taie cubulete la fel ca legumele fierte si ouale fierte. Adaugam la aceasta compozitie mazare fiarta, boabe de porumb, castraveti murati taiati, 1-2 oua crude ( in functie de cata compozitie avem), cascaval razuit cat sa prinda compozitia bine sa nu se destrame. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Salata de Boeuf cu cascaval in crusta de pesmet

Amestecam si cu mainile umezite in apa formam bile de marimea dorita. Se dau prin faina, ou batut si pesmet dupa care se prajesc in ulei pana se rumenesc frumos. Se pot coace si la cuptor pe hartie de copt.

Salata de Boeuf cu cascaval in crusta de pesmetSe scot pe servet de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei si se servesc calde cu Chutney de ardei sau cu Dulceata de ardei iuti sau cu Maioneza fiarta. Sunt la fel de bune si reci.

Salata de Boeuf cu cascaval in crusta de pesmetDupa cum am spus pot fi un aperitiv copios, dar la fel de bine poate sa faca fata si la un fel principal sau chiar ca si garnitura pentru diferite fripturi. Totul tine de imaginatia fiecaruia dintre noi.

Pofta buna va dorim !

16 Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.