Papanasi cu branza- Turos gomboc
Ingrediente:
200 g branza dulce de vaci(scoaca cum se mai spune pe la noi in zona bihorului),
1/4 lingurita sare,
1 plic zahar vanilat,
1/2 lamaie,
60 g gris ( am folosit grisul Peles)
60 g ou ( 2 mici sau unul mare)
1 varf de cutit bicarbonat,
Alte ingrediente:
100 g pesmet,
2 linguri unt,
1 praf de sare,
Preparare:
Branza o pasam printr-o sita deasa. Se amesteca cu 1 plic zahar vanilat,1/4 lingurita sare, coaja razuita de la 1/2 de lamaie, 1 ou ( mare) intreg, 6 linguri gris si 1 varf cutit de bicarbonat de sodiu. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Se lasa la rece la odihna pentru 60 minute, sau la teperatura camerei, 30 de minute..
Cu mana umeda formam bile din aceasta compozitie de marimea pe care o dorim fiecare.( de mărimea unei caise mici)
Punem intr-o oala apa la fiert cu 1 lingurita sare si cand da in clocot punem bulgarasii de branza la fiert.
Lasam sa fiarba pana acestia se ridica la suprafata si continuam sa ii mai fierbem 2-3 minute.
II scoatem si ii lsam la scurs, in acest timp pregatim pesmetul prin care le vom tavali.Punem 2 linguri unt la incins si prajim in el pesmet circa 100 g.
Cand e prajit frumos adaugam 1 praf de sare si tavalim papanasii fierti de branza prin el. Se servesc pudrati cu zahar si scortisoara sau cu smantana, sau cu frisca, sau cu gem sau dulceata, depinde de gustul fiecaruia.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Beth
29/02/2012 at 11:16superbe sa doit êtra delicieux, bravo
Leila
02/03/2012 at 23:30Merci , Beth !
Mare Maria
29/02/2012 at 21:17Superbi papanasi! Sunt febletea fiicei mele:)!
Leila
02/03/2012 at 23:30Si ale mele fete sunt incantate cand le prepar . de atunci le-am prestat inca de cateva ori …
Anonymous
03/03/2012 at 15:37ce bine ca nepoti mei inca nu stiu citi si cauta reteta … daca am papanasi pe masa sunt cei mai cuminti copiii…si pot tine si o closca cu pui sub masa unde maninca ei…au 1 an jumate si 3 ani!! va pup Rodica din cluj
ediana
17/04/2012 at 15:14cred ca voi face astazi, n-am mancat de mult
Anonymous
14/06/2012 at 15:40dar trbuie neaparat fierti? nu se pot praji in ulei ??? va intreb pt ca am vazut la cineva ca i-a prajit nu i-a fiert
Lory
14/06/2012 at 20:34Acesti papanasi sunt fierti …nu ii poti praji 🙂 Dar avem in blog si papanasi cu branza de vaci care sunt prajiti 🙂
ioana soportocean
15/06/2012 at 17:53buna am incercat sa fac si eu reteta acesta dar nu mi-a iesit :((((( compozitia de branza mi s-a destramat cand am fierto… pot sa stiu de ce nu imi iasa? am facut exact ce scria…..:((((((
ioana soportocean
15/06/2012 at 17:56buna am facut si eu acesta reteta dar nu mi-a iesit! cand am pus la fiert compozitia de branza mi s-a sfaramat toata…:((((( pot sa stiu ce am facut gresit? sau ce trebe sa fac? am facut exact ce zicea in reteta….. multumesc
Lory
15/06/2012 at 19:05Ioana, cand apa da in clocot pui papanasii si imediat reduci focul la minim si lasa-i sa fiarba la foc mic 🙂
sylvia_nikas
16/09/2012 at 11:41Nici mie nu mi-a iesit!:((( Nu mi s-au sfaramat, dar nu am putut sa fac bilute asa frumoase din compozitie. Am pus cu lingura la fiert caci mi s-a parut moale.:(( Se lipea de maini. Nu stiu ce nu am facut bine.:(
Lia
16/09/2012 at 15:56Sylvia, inainte sa ii modelezi (sa faci bilute) iti umezesti mainile cu apa rece si ai sa vezi ce bilute faine iti vor iesi 😉
Papanasi cu branza-prajiti - Retete Culinare - Bucataresele Vesele
13/03/2017 at 00:02[…] pregateam papanasii cu branza fierti ca in aceasta reteta Papanasi cu branza. Am tot vazut ca Lory, colega mea ii pregateste mai altfel decat noi asa ca am incercat si varianta […]