Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Papanasi cu branza- Turos gomboc

papanasi-fierti-cu-branza
Papanasi cu branza- Turos gomboc
Ingrediente:

200 g branza dulce de vaci(scoaca cum se mai spune pe la noi in zona bihorului),
1/4 lingurita sare,
1 plic zahar vanilat,
1/2 lamaie,
6 linguri gris,
1 ou,
1 varf de cutit bicarbonat,

Alte ingrediente:
100 g pesmet,
2 linguri unt,
1 praf de sare,

Preparare:
Branza o pasam prin sita. adaugam la ea 1 plic zahar vanilat,1/4 lingurita sare,coaja razuita de la 1/2 de lamaie, 1 ou intreg, 6 linguri gris si 1 varf cutui de bicarbonat de sodiu. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si lasam la rece pentru 30 minute.Cu mana umeda formam bile din aceasta compozitie de marimea pe care o doraim fiecare.Punem intr-o oala apa la fiert cu 1 lingurita sare si cand da in clocot punem bulgarasii de branza la fiert. Lasam sa fiarba pana acestia se ridica la suprafata. II scoatem si ii lsam la scurs, in acest timp pregatim pesmetul prin care le vom tavali.Punem 2 linguri unt la incins si prajim in el pesmet circa 100 g. Cand e prajit frumos adaugam 1 praf de sare si tavalim papanasii fierti de branza prin el. Se servesc pudrati cu zahar si scortisoara sau cu smantana sau cu frisca, depinde de gustul fiecaruia.

Pofta Buna !

389 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Beth

    29/02/2012 at 11:16

    superbe sa doit êtra delicieux, bravo

  • Mare Maria

    29/02/2012 at 21:17

    Superbi papanasi! Sunt febletea fiicei mele:)!

    • Leila

      02/03/2012 at 23:30

      Si ale mele fete sunt incantate cand le prepar . de atunci le-am prestat inca de cateva ori …

  • Anonymous

    03/03/2012 at 15:37

    ce bine ca nepoti mei inca nu stiu citi si cauta reteta … daca am papanasi pe masa sunt cei mai cuminti copiii…si pot tine si o closca cu pui sub masa unde maninca ei…au 1 an jumate si 3 ani!! va pup Rodica din cluj

  • ediana

    17/04/2012 at 15:14

    cred ca voi face astazi, n-am mancat de mult

  • Anonymous

    14/06/2012 at 15:40

    dar trbuie neaparat fierti? nu se pot praji in ulei ??? va intreb pt ca am vazut la cineva ca i-a prajit nu i-a fiert

    • Lory

      14/06/2012 at 20:34

      Acesti papanasi sunt fierti …nu ii poti praji 🙂 Dar avem in blog si papanasi cu branza de vaci care sunt prajiti 🙂

  • ioana soportocean

    15/06/2012 at 17:53

    buna am incercat sa fac si eu reteta acesta dar nu mi-a iesit :((((( compozitia de branza mi s-a destramat cand am fierto… pot sa stiu de ce nu imi iasa? am facut exact ce scria…..:((((((

  • ioana soportocean

    15/06/2012 at 17:56

    buna am facut si eu acesta reteta dar nu mi-a iesit! cand am pus la fiert compozitia de branza mi s-a sfaramat toata…:((((( pot sa stiu ce am facut gresit? sau ce trebe sa fac? am facut exact ce zicea in reteta….. multumesc

    • Lory

      15/06/2012 at 19:05

      Ioana, cand apa da in clocot pui papanasii si imediat reduci focul la minim si lasa-i sa fiarba la foc mic 🙂

    • sylvia_nikas

      16/09/2012 at 11:41

      Nici mie nu mi-a iesit!:((( Nu mi s-au sfaramat, dar nu am putut sa fac bilute asa frumoase din compozitie. Am pus cu lingura la fiert caci mi s-a parut moale.:(( Se lipea de maini. Nu stiu ce nu am facut bine.:(

    • Lia

      16/09/2012 at 15:56

      Sylvia, inainte sa ii modelezi (sa faci bilute) iti umezesti mainile cu apa rece si ai sa vezi ce bilute faine iti vor iesi 😉

  • Papanasi cu branza-prajiti - Retete Culinare - Bucataresele Vesele

    13/03/2017 at 00:02

    […] pregateam papanasii cu branza fierti ca in aceasta reteta Papanasi cu branza. Am tot vazut ca Lory, colega mea ii pregateste mai altfel decat noi asa ca am incercat si varianta […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram