Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Friptura de gaina a bunicii

Ingrediente:
1 buc gaina fiarta,
untura sau ulei ptr. prajit(150 ml),
sare, piper macinat, boia,

Garnitura :
800 g cartofi,
1 ceapa,
100 ml ulei,
1 lingurita boia,
1/4 legatura patrunjel verde,

 Preparare :
Gaina se pune la fiert ca pentru supa dulce de gaina ( vezi la :supa dulce).
Se scot bucatile de gaina fierte se codimenteaza cu sare si piper. Se pune intr-o tigaie uleiul la incins, se prajesc bucatile de carne si se pune 1 lingurita boia lasand pe foc cateva secunde sa se intrepatrunda.
Intre timp punem si de garnitura . Se curata cartofii ,se taie si se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii strecuram si ii zdrobim . Intr-o cratita punem ceapa la calit pe cca 100 ml ulei . Cand ceapa este bine inmuiata adaugam 1 lingurita boia ,patrunjel verde tocat si adaugam cartofii zdrobiti . Potrivim de sare si lasam pe foc pana uleiul se absoarbe bine in cartofi.
Se serveste cu muraturi .

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page