Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu pere si biscuiti










Ingrediente

60 biscuiti simpli
2 kg pere mai tari
600 gr zahar
4 plicuri budinca de vanilie
1,2 l apa
esenta de vanilie
scortisoara
sare

Perele se curata de coaja si se taie in cubulete mici.Se adauga peste apa si zaharul care in prealabil le-am pus la fiert.Se fierb impreuna pana ce perele se inmoaie bine dar sa nu se zdrobeasca de tot.Separat dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200ml apa(din cele 1,2 l) si cand perele sunt gata adaugam praful de budinca dizolvat si lasam sa mai fiarba cateva minute amestecand continuu.Cand este gata adaugam un strop de sare,esenta de vanilie si scortisoara Se aseaza biscuitii intr-o forma detasabila(eu am folosit o forma care se modifica in functie de cat de mare doresti sa fie prajitura) dupa care asezam un strat de crema cat este inca fierbinte.Asa procedam incontinuare in final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de crema…ultimul fiind de crema.
Se lasa sa se raceasca dupa care o tinem la frigider cateva ore..timp in care biscuitii se vor inmuia atat cat sa se poata taia prajitura.

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *