Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Reteta Blat de Tort Simplu

Reteta Blat de Tort SimpluAvem si reteta Blat de Tort cu Cacao asa ca a sosit momentul sa publicam si Reteta Blat de Tort Simplu.

Acest blat este unul mai dens perfect pentru torturi cu diferite creme, care suporta bine insiropatul si nu se lasa nici sub greutatea cremei. Iata reteta folosita de mine in ultima vreme la torturi. Ingredientele date se pot folosi la o forma de tort cu diametrul de 24 cm.

Ingrediente Reteta Blat de Tort Simplu:

7 oua
210 g zahar
210 g faina

Cu alte cuvinte la fiecare ou folosit ne trebuie 30 g zahar, 30 g faina. Nimic mai mult, de acum putem pregati blat de 3 oua , sau 5 oua, 2 oua, …. .

Preparare Reteta Blat de Tort Simplu:

Separam albusurile de galbenusuri in vase diferite. La galbenusuri adaugam zaharul si il frecam cu mixerul pana acesta se ingroase si isi schimba culoarea(inseamna ca zaharul este topit). Albusurile se bat spuma. Galbenusurile frecate se adauga la albusurile batute si se amesteca usor de sus in jos.

Reteta Blat de Tort Simplu

Intr-o sita punem faina necesara si cate putin scuturam peste compozitia de oua amestecand usor pana se incorporeaza toata faina.

preparare Reteta Blat de Tort Simplu
Forma de tort detasabila eu o tapetez cu hartie de copt in felul urmator. Detasez partea de jos a formei, asez peste hartia de copt si apoi o prind inapoi. Rup hartia pe langa forma de jur imprejur din exterior(astfel hartia sta frumos intinsa pe fundul formei). Tot din hartie de copt fac un guler care este mai inalt decat forma si o pun in interiorul formei in asa fel incat sa formeze un cerc inchis.

preparare Reteta Blat de Tort Simplu

Aranjez frumos acest guler pe interior si torn in forma astfel pregatita compozitia de blat.

preparare Reteta Blat de Tort Simplu

Punem forma in cuptorul preincalzit si coacem blatul la 200 grade celsius pana devine frumos aurie. Facem proba cu scobitoarea si daca scobitoarea ramane curata dupa ce am intepat blatul inseamna ca acesta este copt si se poate scoate din cuptor. Lasam cateva secunde la racorit dupa care desfacem forma si indepartam hartia de copt si asezam blatul pe o alta hartie de copt curata.

Cand este complet racit blatul se poate taia in doua sau trei dupa trebuinta.

Sa aveti Spor !!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Prajitura cu Rulade
Prajitura cu Rulade

Prajitura cu Rulade Am gasit reteta intr-un caiet vechi al mamei ce voia sa il arunce. Numele nu i se...

Închide