Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu Rulade

Prajitura cu RuladePrajitura cu Rulade

Am gasit reteta intr-un caiet vechi al mamei ce voia sa il arunce. Numele nu i se mai putea descifra asa ca am botezat-o Prajitura cu Rulade. Este o prajitura tare aspectuoasa si foarte buna. Merita sa o incercati. O alta prajitura deosebita este Prajitura Trandafirul Negru , sau Tort Trandafirul Negru.

Tava folosita are marimea de 24cm x 37 cm .

 

Ingrediente Blat pentru Rulade :

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 praf de copt

Ingrediente Blat Maro :

6 oua
150 g zahar
2 linguri apa
4 linguri faina
1/2 plic praf de copt
150 g nuca macinata
2 linguri cacao

Ingrediente Crema Prajitura cu Rulade:

2 plicuri cu budinca de vanilie
600 ml lapte
150 g zahar
200 g unt (sau margarina Rama la cub)
150 ml frisca

Alte ingrediente :

Dulceata de caise, piersici
ciocolata pentru glazura (sau cacao, bastonase de ciocolata)

Preparare Crema Prajitura cu Rulade:

Intr-un vas punem budincile si 150 g zahar. Amestecam si adaugam treptat 600 ml lapte rece. Se fierbe pana se ingroase. Lasam sa raceasca  si adaugam untul taiat bucatele (sau margarina Rama la cub). Amestecam cu mixerul pana crema se omogenizeaza.

Batem frisca si cand este pe jumatate batuta adaugam 1 lingurita plina cu smantana de 20 % grasime si continuam sa o batem pana devine tare. Adaugam frisca  la crema de budinca si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Preparare Blat Rulade :

Din ingredientele date la Blat pentru Rulade vom coace in tava 2 blaturi. Separam 3 oua. La galbenusuri adaugam 3 linguri de zahar cu care le frecam pana se ingroase si devin spumoase. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile frecate.

Adaugam 1/2 plic praf de copt la cele 3 linguri de faina si adaugam treptat faina la compozitia de oua. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia de pandispan. O introducem in cuptorul incalzit in prealabil si o coacem (facem proba cu scobitoarea).

Blatul copt se rastoarna si se indeparteaza hartia de copt apoi se pune pe un prosop umezit cu apa rece si stors. Rulam ca in imagine, din ambele parti pe partea mai lunga pana ajungem cu ambele parti la mijloc.

Prajitura cu Rulade

Lasam blatul sa raceasca asa infasurat sa capete forma dorita. La fel procedam si cu restul de ingrediente ramase obtinand astfel inca o rulada.

Ruladele dupa ce au racit se desfac usor si se ung cu dulceata de caise, piersici, gutui,…

rulada-cu-gem-11se ruleaza inapoi pana permite rulada si se taie in doua ca in imagine.

rulada-se-taie-11Astfel obtinem 4 rulade.

rulada-taiata-11

Preparare Blat Maro :
Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri zahar se adauga 2 linguri apa, 150 g nuca macinata, 4 linguri de faina in care punem 1/2 plic praf de copt si 2 linguri cacao. La compozitia de galbenusuri adaugam si albusurile batute spuma. Compozitia se lasa deoparte.

Asamblare Prajitura cu Rulade :
In tava in care am copt ruladele punem hartie de copt si asezam cele 4 rulade obtinute. Deasupra ruladelor turnam compozitia de Blat Maro preparat inainte,

blat-maro-peste-rulade-11

scuturam tava sa intre compozitia si printre rulade si dam tava la cuptorul incalzit unde il vom tine pana blatul maro este copt (facem proba cu scobitoarea). Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa raceasca  si turnam deasupra crema.

Peste crema turnam o glazura de ciocolata. Se poate presara cu cacao, sau orna cu bastonase de ciocolata.

Se lasa la rece pentru cateva ore dupa care se poate felia.

Prajitura cu Rulade

Pofta Buna !

 

 

13 Shares

Recent Comments

  • Magdutza

    22/12/2015 at 23:20

    Eh…am facut prajitura. Insa, d-na Liana, ce-ati facut cu albusurile cele 6 de la blatul maro? Daca nu le incorporati in compozitie…nicio sansa ca blatul sa fie”turnat” peste ruladele din tava.
    Eu le-am batut separat si amestecat cu galbenusurile+ restul. Si-a iesit perfect. Si recomand asta tuturor celor care vor s-o prepare.

    Adevarat ca la final,prajitura este f buna si arata spectaculos,chiar. Mie mi-a iesit f bine,am urmat pasii descrisi, cu deosebirea acelor albusuri omise,cred eu ,si in frisca am adaugat lapte condensat .

    In rest…toate cele bune!

    • Liana Liana

      23/12/2015 at 14:39

      Doamna Liana a scris reteta la o ora tarzie din noapte si cred ca era cam adormita la aceea ora :))) Am corectat. Multumesc pentru atentionare. Sarbatori fericite !

  • elena

    23/12/2015 at 10:13

    albusurile nu se pun in blatul maro ?

    • Liana Liana

      23/12/2015 at 14:40

      Se pun . Am uitat eu sa scriu la ora la care am scris reteta. Am corectat. Sarbatori fericite !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.