Aceasta rulada cu mere rase am facut-o de vre-o 3-4 ori pana acum si nicioadata nu am reusit sa ii fac si poze finale fiindca disparea prea repede.
Reteta nu imi apartine, la un moment dat aparea pe net facuta de foarte multa lume. Eu am incercat sa ii dau si o nota personala asa ca am presarat peste mere si o pralina de nuci care i-a dat o savoare aparte.
Ce imi place la aceasta rulada e ca totul „se intampla” in aceiasi tava, si merge cu totul la cuptor, inclusiv umplutura.
Cand am primit mixerul de la Fram, direct la aceasta rulada m-am gandit, mi-am promis ca nu mai scapa sa nu apara si in site. Asa ca m-am pus imediat pe treaba, si a iesit o o rulada delicioasa, pe care am savurat-o cu toata familia.
Va las inca doua rulade ce imi plac mult si se fac foarte usor!!


Rulada cu mere rase- Ingrediente
- Umplutura de mere
- 1 kg mere rase
- 80 g zahar ros
- 2 lingurite scortisoara ceylon
- un praf de sare
- Pralina de nuci
- 150 g nuci
- 70 g zahar
- Foaia de rulada
- 5 oua medii
- 125 g zahar
- 125 g faina
- 1 lgt praf de copt
- un plic zahar vanilat

Cum se prepara rulada cu mere rase
Intai am pregatit toate ingredientele, cantarindu-le pe fiecare in parte cu ajutorul cantarului de bucatarie. Pentru inceput se rad merele cu tot cu coaja prin razatoarea mare, daca sunt zemoase se storc in mana si se indeparteaza zeama in exces. Se adauga zaharul(puteti pune si mai putin dar si mai mult decat am pus eu), scortisoara si se lasa deoparte.
Pentru pralina se pune zaharul la topit intr-o craticioara, se adauga o lingurita de otet si se lasa sa se topeasca pana devine aramiu, se adauga nucile, se amesteca rapid si se rastoarna pe o hartie de copt unsa cu putin ulei. Se lasa sa se raceasca bine si apoi se marunteste cu un chopper.
Tava emailata de la cuptor se tapeteaza cu o hartie de copt, se unge cu putin ulei si se intinde in strat uniform merele rase, presand usor.
Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180C timp in care se prepara foaia de rulada.
Ouale intregi se pun intr-un castron incapator, se adauga zaharul, zaharul vanilat, sarea si se mixeaza cu mixerul la viteza mare pana ce ouale cresc in volum si devin o spuma galben pai.
Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si cu ajutorul unei spatule se incorporeaza cu miscari usoare.
Compozitia se toarna deasupra merelor din tava si se intinde uniform cu o spatula.
Cum se coace rulada
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C pentru 15-17 min sau pana ce foaia de rulada se coace, iar la atingere nu se lipeste de degete. Se scoate tava din cuptor, se presara cu putin zahar pudra, se aseaza peste ea o alta foaie de copt si o tava de aceiasi marime si cu o miscare rapida se intoarce foaia. Astfel deasupra ajunge stratul de mere, se lasa sa se racoreasca putin apoi se presara peste mere pralina de nuci (o puteti face si fara pralina).
Se ruleaza cat de strans posibil, se impacheteaza in hartie de copt si se lasa sa se raceasca bine.
Se presara cu zahar pudra vanilat(sau nu), se portioneaza cu un cutit bine ascutit si se mananca cu mare pofta!
Este delicioasa, usor de pregatit si la indemana oricui!!


Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!