Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada de ciocolata



 Reteta Rulada de ciocolata,
Ingrediente

Foaie

4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
esenta vanilie

Crema
un ou
100 gr zahar
o lg apa
125 g unt 82% grasime sau margarina
esenta rom
2 lg cacao

Glazura
75 gr ciocolata
50 ml frisca
o nuca de unt

Preparare foaie
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3 lg zahar iar galbenusurile cu restul si esenta de vanilie. Se unesc cele doua compozitii se adauga faina cernuta. Se omogenizeaza lejer de jos in sus. Se intinde compozitia pe o foaie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade C timp de 15-17 min.

Preparare crema
Oul, zaharul si apa se amesteca bine si se pune la fiert pe baie de apa amestecand continuu pana ce compozitia scade si capata consistenta. Se ia de pe foc  se adauga cacao se omogenizeaza foarte bine dupa care se lasa sa se raceasca. Se mixeaza adaugand untul la temperatura camerei  putin cate putin. La sfarsit se aromatizeaza cu esenta de rom.

Se inlatura hartia de pe foaia de rulada, se intinde crema uniform, se ruleaza si se da la rece.
Cat timp rulada sta la rece pregatim glazura de ciocolata. Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida si untul, la foc mic pana ce ciocolata se topeste si compozitia se omogenizeaza.
Se glaseaza rulada in glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatie.
Pentru a taia portii frumos definite se foloseste un cutit introdus in apa clocotita apoi sters sa nu fie umed.

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *