Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tarta cu ciocolata si crema de branza

tarta cu ciocolata si crema de branza

Cu siguranta nimeni nu ar refuza un desert cu ciocolata, crema de branza si fructe , nu-i asa ?
Si fiindca am ales sa profit de savoarea fructelor de sezon, am pregatit aceasta tarta cu ciocolata si crema de branza, un desert savuros, usor de pregatit desi la prima vedere ar parea destul de complicat.
Doar la crusta din aluat fraged ar fi un pic de lucru…in rest e floare la ureche. Crema de ciocolata cat si crema de branza din branza pufoasa cu smantana de la Delaco, se fac foarte usor asa ca va recomand sa o incercati, cu siguranta veti primi aprecieri 🙂

tarta cu ciocolata si crema de branza

Tarta cu ciocolata si crema de branza- Ingrediente

  • pentru 3 tarte cu Ø de 7 cm si o tarta cu Ø de 18 cm
    Crusta
  • 125 g unt 82%grasime
  • 180 g faina
  • 20 ml apa rece cu gheata
  • 25 g zahar pudra
  • un praf de sare
    Crema de ciocolata
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
    Crema de branza
  • 280 g crema de branza pufoasa cu smantana- Delaco
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g miere de albine
  • o lingura extract de vanilie
  • 5 g gelatina maruntita
    Decor
  • fructe proaspete- mure, capsuni, afine, zmeura
tarta cu ciocolata si crema de branza

Modul de preparare a tartei cu fructe si crema

Cum pregatim crusta de tarta din aluat fraged

Faina, zaharul si sarea se pun in cuva robotului de bucatarie si se pulseaza de 2 ori cat sa se incorporeze. Se adauga untul rece, taiat cubulete si se mixeaza pana ce se obtine un aluat granulat. In acest moment se adauga apa rece putin cate putin pana ce aluatul se aduna si devine omogen.
Se presara blatul cu putina faina, se rastoarna aluatul si se impacheteaza in folie de plastic. Se da la rece pentru minim 30 min.

crusta tarta


Pe un blat infainat se intinde aluatul in foaie uniforma apoi cu grija se imbraca formele de tarte. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da din nou la rece pentru 15 min.
Se acopera fiecare tarta cu hartie de copt si se aseaza deasupra bilute speciale sau orez/fasole pentru a opri umflarea aluatului in timpul coacerii. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 25 min. In ultimele 10 min se indeparteaza hartia de copt si se lasa sa se rumeneasca usor.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Cum pregatim crema de ciocolata

Smantana pentru frisca se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere. Se da deoparte si se adauga ciocolata rupta in bucati mici. Se lasa 5 min apoi se amesteca pana ce obtinem o crema omogena.
Crema de ciocolata rezultata se rastoarna in crusta de tarta si se da la rece pana ce capata consistenta.

Cum pregatim crema pentru tarta

Nu stiu daca mai este nevoie sa spun dar o fac din nou, ingredientele pentru crema trebuie sa fie reci, de la frigider , un amanunt foarte important pe care nu trebuie sa il neglijati.
Gelatina se pune la inmuiat in 30 ml aa rece apoi se dizolva pe baie de apa sau 5-7 secunde in cuptorul cu microunde.

tarta-ciocolata


Crema de branza pentru tarta se pune intr-un castron incapator impreuna cu smantana pentru frisca, mierea, vanilia si gelatina topita. Se mixeaza la putere mare pana ce crema capata consistenta. Se pune intr-un pos cu dui si se toarna peste tarta in strat uniform. Tarta cu ciocolata si crema de branza se da la rece inca 10 min pana ce crema capata o consistenta mai ferma.
Se decoreaza dupa imaginatie cu fructe proaspete.

tarta cu ciocolata si crema de branza

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram