Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort „Asteroid”- Grillazstorta












Ingrediente:
300 gr zahar
150 gr nuca
3 galbenusuri oua
300 ml frisca
3 linguri smantana (grasime 20%)
1 plic gelatina alba, fin maruntita (Dr. Oetker, 10 g )
150 gr rama moale
150 gr zahar praf
2 linguri Rom
piscoturi
frisca pentru ornat

Preparare:
Caramelizam 300 gr zahar, apoi adaugam cele 150 gr nuca taiata si lasam impreuna cu zaharul caramelizat pe foc inca 1 minut. Zaharul topit il rasturnam pe o tava unsa cu ulei si lasam sa se intareasca. Dupa ce a racit, il vom zdrobi in asa fel incat sa nu il maruntim prea tare (sa mai ramana si bucatele de caramel) .
Cele 3 galbenusuri de ou se amesteca cu 150 gr rama(unt) moale, 150 gr zahar praf pana devine omogena. Se adauga la aceasta compozitie si cele 2 linguri Rom si amestecam .
Plicul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam sa stea circa 20 minute dupa care punem vasul la incalzit pe flacara (atentie !!! nu lasati sa fiarba , doar sa se incalzeasca usor ) pana se dizolva gelatina. Lasam sa raceasca si gelatina si o adaugam la crema de ou.
Frisca , 300 ml se mixeaza si inainte de a se intari adaugam si 3 linguri smantana si continuam mai departe sa mixam pana frisca se intareste. Amestecam frisca batuta cu crema de ou si adaugam jumate din caramelul zdrobit continuand sa amestecam pana totul se incorporeaza.
Intr-o forma de cozonac asezam folie alimentara (puteti folosi si alte tipuri de forme), lasand pe margini un surplus , Asezam un rand de piscoturi , peste punem o parte din crema , iar punem un rand de piscoturi , si tot asa pana teminam crema. Ultimul strat va fi de piscot. Acoperim totul cu surplusul de folie si dam forma la rece pentru cel putin 5-6 ore (eu l-am lasat la rece pentru 12 ore).
Se scoate din forma pe o tava , farfurie, si se orneaza cu frisca sau glazura de ciocolata. Restul de caramel se presara peste frisca(glazura).

Pofta Buna !!!

5 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.