Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort „Ciclon”- Orvenyes Turotorta












Ingrediente pentru blat :

250 gr bicuiti cu vanilie sau cocos
150 gr rama topit

Ingrediente pentru crema :

100 ml apa
1 pachet gelatina fina
800 gr branza dulce
50 ml zeama de lamaie
10 linguri zahar
2-3 plicuri zahar vanilat
300 ml frisca
1 plic intaritor frisca
250 gr visine(din compot, proaspete, sau zmeura )

Cum preparam acest tort ? La rece , nu necesita coacere .

Avem nevoie de o forma pentru tort cu un diametru de 22 cm sau 24 cm pe care il tapetam cu folie de plastic(eu am pus folia de aluminiu caci numai asta am avut la indemana)si il ungem apoi bine cu rama sau ulei.
Biscuitii ii macinam si ii amestecam apoi cu cele 150 gr Rama topita.Aceasta compozitie o turnam in forma tapetata , o uniformizam prin presare pe fundul si marginea formei de tort si apoi il dam la congelator pentru 20 minute. In acest timp ne ocupam de crema. Dizolvam gelatina in 100 ml apa , apoi o punem la fiert pana se dizolva si il lasam sa se raceasca pana ajunge sa fie calduta.
Branza ,cele 10 linguri de zahar , zaharul vanilat si zeama de lamaie le mixam cu mixerul pana devine spuma ,adaugam 50 ml gelatina dizolvata si racita. Batem spuma frisca , adaugam la ea intaritorul de frisca si apoi o adaugam la compozitia de branza amestecand incet pana se omogenizeaza.
Visinele(sau zmeura, capsuni,etc…..)le punem in blender cu 2 linguri zahar si le turmixam ,apoi adaugam la acesta restul de gelatina ramasa.
Scoatem din congelator forma in care am pus aluatul de biscuiti , turnam peste compozitia de branza si deasupra turnam compozitia de fructe turmixate. Cu ajutorul unei cozi de la o lingura de lemn facem cercuri concentrice care se aseamana cu un ciclon. Se lasa cel putin 4 ore la congelator , apoi se poate pune la frigider si se poate servi .

0 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.