Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu Crema de Fructe Tropicale

Tort cu Crema de Fructe TropicaleTort cu Crema de Fructe Tropicale
Cum am ramas doar doua persoane  in casa nu pregatesc portii mari de dulciuri, exact cat trebuie pentru doi oameni. Am avut pofta de ceva dulce si am hotarat sa pregatesc un mini Tort cu Crema de Fructe Tropicale

Foarte simplu se face si este foarte gustos. Crema usor acrisoara de fructe tropicale merge perfect cu stratul exterior de frisca.  Daca doriti si alte retete de Prajituri de casa va invitam sa rasfoiti sectiunea cu Prajituri si Torturi. Speram sa va fie de folos si sa gasiti ceva pe placul vostru.

Ingrediente Tort cu Crema de Fructe Tropicale

2 oua
60 g zahar brun
60 g faina
200 ml frisca
3 linguri budinca vanilie
1 cutie(420 g) cu Compot de fructe tropicale –Sun Food
1 lingura zahar brun
100 ml apa
putina esenta de vanilie sau lamaie
o forma mica de tort detasabila
hartie de copt

Preparare Blat Tort cu Crema de Fructe Tropicale

Separam ouale. La galbenusuri adaugam 60 g zahar brun si frecam cu mixerul pana aceste se ingroase. Albusurile se bat spuma. Se amesteca si se adauga treptat 60 g de faina amestecand usor de sus in jos.

Forma se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna in ea compozitia de pandispan rezultata. Se coace in cuptorul preincalzit. Se face proba cu scobitoarea si se scoate blatul din cuptor. Se lasa la racit, se scoate din forma si se taie in trei parti egale.

Preparare  Crema Tort cu Crema de Fructe Tropicale

Compotul de fructe tropicale se pune in blender si se marunteste pana devine o pasta fluida totul(si fructe si sirop). Compozitia rezultata(circa 350 ml) se amesteca cu 3 linguri de budinca de vanilie si se fierbe pana se ingroase.

Tort cu Crema de Fructe Tropicale

Asamblare Tort cu Crema de Fructe Tropicale

Lingura de zahar brun se caramelizeaza avand grija sa nu il ardem si adaugam 100 ml apa. Lasam sa fiarba pana zaharul caramelizat se topeste. Lasam la racit si insiropam bucatile taiate de blat. Punem crema de fructe tropicale pe blatul insiropat ce va fi baza, asezam deasupra a doua parte de blat insiropat peste care punem din nou crema. Se acopera cu blatul ramas ce a fost si el insiropat.

Se bate frisca si jumatate din cantitate se va amesteca cu crema ramasa. Cealalta jumatate de frisca se pastreaza pentru ornat.  Ungem in exterior blatul cu crema de fructe in care am adaugat frisca si uniformizam frumos.

Tort cu Crema de Fructe TropicaleDeasupra punem stratul final de frisca ce se intinde si acesta frumos cu lama unei spatule si presaram ici colo cu seminte de mac sau cacao. Ornam cu fructe dupa gustul fiecaruia.  Pofta Buna !

Nota: Forma folosita pentru copt are diametrul de 10 cm !

11 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *