Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Printesa Barbie

tort-printesa
INGREDIENTE BLAT:
15 oua,
15 linguri faina,
15 linguri zahar,
2 plicuri praf de copt,

INGREDIENTE CREMA:
600 ml frisca Megle (Hulala)
400 gr ciocolata menaj

INGREDIENTE FONDANT MARSHMALLOW :
450 gr marshmallow alb,
2 linguri apa,
2 fiole esenta vanilie,
900 gr zahar pudra,
rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit,
amidon alimentar pentru intins,
coloranti alimentari ,

PREPARARE BLATURI:
Coacem 3 blaturi de piscot. Un blat va fi facut din 7 oua , al doilea din 5 oua ,al treilea din 3 oua.Blaturile se coc in forme cu diametrul de 24,18 si 14 cm.
Galbenusurile de la 7 oua se spumeaza cu 7 linguri zahar . Albusuriel se bat spuma cu 1 praf de sare. Amestecam galbenusurile spumate cu albusul batut si adaugam 7 linguri de faina treptat in care punem si 1 plic de praf de copt .Amestecam usor sa se omogenizeze compozitia si o turman in forma de copt pe care am tapetat-o in prealabil cu hartie de copt.
Dam forma la cuptorul incalzit in prealabil unde il vom tine pana blatul este copt ( proba scobitorii ).La fel procedam si cu restul de blaturi .

PREPARARE CREMA :
Punem la incalzit 500 ml frisca in care adaugam 400 gr ciocolata menaj si lasam la foc pana aceasta se topeste. Se lasa la rece cateva ore bune (de preferinta ar fi 10 ore).Cand e bine racita o spumam cu mixerul cateva minute apoi adaugam 100 ml frisca pe care am batut-o spuma inainte treptat.

PREPARARE FONDANT MARSHMALLOW :
Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows ,adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul(eu am pus de patru ori cate 30 secunde , dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste). Sa aveti grija sa puneti la topit intr-un vas mai mare deoarece se umfla foarte tare acest marshmallows. Dupa ce e topit adaugam la el cei 900 gr zahar pudra si cu o lingura amestecati bine pana se incorporeaza tot zaharul(este foarte lipicios). Cand pasta este omogena pudram o folie sau o punga cu un pic de amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Cu acest fondant am acoperit tortul. Se intinde usor pe masa presarata cu amidon.

ASAMBLARE:
Lasam blaturile sa raceasca apoi fiecare blat il taiem in 3 parti. Insiropam putin fiecare parte cu sirop de zahar ars si esenta de rom apoi umplem cu crema blaturile. Incepem cu blatul cel mai mare pana la cel mai mic (fiecare parte il insiropam putin daca doriti, dar se poate trece si peste aceasta etapa daca tortul va place mai uscat).Ultima parte de blat o vom decupa cu un paharel la mijloc inainte de a-l pune capac peste crema.


Prin acest orificiu vom introduce papusa Barbie.Aducem la acelasi nivel blaturile umpland diferentele dintre blaturi cu crema ramasa.

Acestea fiind facute din pasta de fondant Marshmallow vom confectiona rochita printesei.Forma rochitei cat si culoarea o confectionati dupa imaginatia fiecaruia.

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...