Turta dulce glazurata
De cand am vazut aici reteta de turta dulce glazurata, mi-am spus ca trebuie neaparat sa o fac.
Asa ca printre prajiturile ce le-am facut pentru Craciun am pregatit si aceasta reteta de turta dulce .
Imi place mult aroma turtei dulci, nu am stat pe ganduri sa nu o incerc si bine am facut!!
A fost foarte apreciata de cei ce au gustat-o !! Si mie mi-a placut mult asa ca o trec la favorite!!
Alte retete de Turta dulce
Turta dulce glazurata- Ingrediente
Aluat
260g zahar
125ml apa
480g faina
50g unt
un ou
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita cu praf de copt
un praf de sare
o lingurita cu varf amestec de condimente pentru turta dulce
(scortisoara, anason stelat, cuisoare, nucsoara, coriandru, ghimbir, cardamom, anason)
Glazura
>un albus de ou
100g zahar pudra
2 linguri de apa fierbinte
esenta de vanilie
Turta dulce glazurata- Mod de preparare
Topim o lingura de zahar pana capata o culoare aramie deschis, o stingem cu 125 ml apa si lasam la foc mediu pana ce zaharul se dizolva.
Adaugam condimentele pentru turta dulce, restul de zahar si lasam pe foc amestecand continuu pana ce zaharul s-a dizolvat(daca aveti termometru lichidul trebuie sa aiba temperatura de 75 grade C).
Oprim focul si adaugam in siropul fierbinte 150 g faina.
Amestecam pana se omogenizeaza bine si dam compozitia rezultata la rece.
Separat, intr-un bol amestecam restul de faina cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si turnam deasupra compozitia ce am pregatit-o anterior.
Adaugam oul, untul si framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si usor de modelat.
Aluatul l-am impartit in bucatele cam de 30 g fiecare pe care le-am modelat cu palmele in forma de bila.
Le asezam la distanta pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptor preincalzit cam 10-15 min la temperatura medie.
La atingere trebuie sa fie un pic moi, astfel dupa ce se racesc nu se vor intari.
Dupa ce s-au racit le puteti glazura.
Glazura pentru turta dulce
Bateti albusul spuma , adaugati zaharul treptat pana ce il incorporati iar la final adaugati apa fierbinte si daca doriti puteti sa o aromatizati cu cateva picaturi de esenta de vanilie.
Treceti fiecare turta prin glazura si puneti-le la uscat pe un gratar sau pe o hartie de copt.
Garantez ca sunt cu mult mai bune decat cele cumparate.
Comentarii recente
ionescu mihai
04/12/2014 at 10:00condimente pentru turta dulce? de unde? De ce nu spuneți care sunt acele condimente? Practic rețeta este incompleta.
LoredanaCarp
04/12/2014 at 11:34Ionescu Mihai condimentele pentru turta dulce se gasesc mai in toate magazinele.Eu l-am cumparat de la Lidl .Am completat in text si ce contine acest amestec pentru cei ce nu gasesc de cumparat .(scortisoara, anason stelat, cuisoare, nucsoara, coriandru, ghimbir, cardamom, anason)
mikaela
10/12/2015 at 13:03Pot inlocui faina de grau cu faina de secara?