Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Salata cu ton si cascaval

salata cu ton si cascaval

Salata cu ton si cascaval
In ultimul timp am incercat sa imi pregatesc mai multe salate pentru ca sunt gustoase, sanatoase si fiindca pot ingloba in ele mai multe legume deodata. Astazi am ales sa fac aceasta salata gustoasa cu avocado, ton, mere, cascaval si oua. O salata in straturi, deloc pretentioasa si cu ingrediente la indemana oricui.
Fiindca este destul de consistenta poate fi mancata atat la pranz cat si la cina dar la fel de bine poate fi pentru pachetul de la servici. Merge foarte bine pregatita de seara si asezata intr-o caserola de sticla cu un capac etans. Eu am folosit o maioneza din lapte dar o puteti inlocui cu un iaurt grecesc. Recomand sa o incercati !!

salata cu ton si cascaval

Salata cu ton si cascaval- ingrediente

  • o cutie cu ton bucati in ulei de masline
  • 3 linguri maioneza din lapte sau iaurt grecesc
  • 150 g cascaval Sofia-Delaco
  • 2 avocado
  • 2 mere
  • 2 oua
  • o lamaie
  • salata pentru decor si bobite de rodie
salata cu ton si cascaval

Cum pregatim salata cu ton si cascaval!

Scurgem uleiul din conserva de ton apoi il maruntim cu o furculita.
Cascavalul il radem prin razatoarea de mere sau il taiem cubulete mici.

salata cu ton si cascaval

Pregatim maioneza de lapte si o asezonam cu un praf de sare si un praf de usturoi sau folosim un iaurt grecesc pe care il amestecam cu sare, praf de usturoi si putin ulei de masline.
Avocado si merele le taiem cubulete si le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu isi schimba culoarea

salata cu ton si cascaval

Ouale se fierb tari apoi se taie marunt atat albusul cat si galbenusul.

salata cu ton si cascaval

Dupa ce am pregatit toate ingredientele pentru salata cu ton si cascaval, incepem sa o montam in straturi.

salata cu ton si cascaval

Cum montam salata cu ton si cascaval


Poate fi montata in functie de cum e servita .
Poate fi pusa intr-o caserola de sticla din care sa isi ia fiecare cat doreste sau se monteaza in portii individuale, direct pe farfurie, cu ajutorul unui inel.
Straturile pot fi asezate in functie de cum doriti, eu am ales sa incep cu avocado, cascaval, ton, mere, albus si galbenus. Fiecare strat l-am uns cu putina maioneza astfel incat urmatorul sa adere mai bine.
Am decorat cu putina salata verde si bobite de rodie.

salata cu ton si cascaval

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram dar si pe canalul nostru de Youtube

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram