Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Salata de Primavara

Salata de Primavara
Va prezentam azi o  Salata de Primavara  usoara si tocmai buna pentru a ne mai detoxifia dupa atata carne … Cum suntem si amatori de produse lactate, unii dintre noi… am preparat Salata de Primavara cu Branza cremoasa din lapte de capra cu verdeata de la Delaco. Pot sa va spun ca aceasta branza este un adevarat deliciu cu un gust deosebit. Amestecul de verdeturi, rozmarin,cimbrisor, maghiran, busuioc,… si restul va las pe voi sa il descoperiti ii da o savoare aparte iar in Salata de Primavara merge de minune…

Pentru 4 persoane :

Ingrediente Salata de Primavara :
150 g rosii cherry
1 castravete proaspat (sau 5 – 6 castraveti cornison)
200 g branza cremoasa din lapte de capra cu verdeata
150 g salata verde
2 linguri civeta tocata (eu am folosit ceapa verde 2 fire)

Ingrediente dressing Salata de Primavara :
4 linguri ulei de masline
sare,piper alb dupa gust
zeama stoarsa de la 1/2 lamaie (sau otet dupa gust)

Ingrediente decor Salata de Primavara :
120 g flori de salcam mov sau alb (poate fi si galben)

Preparare Salata de Primavara :

Spalam rosiile si le taiem in jumatati, apoi in sferturi. Taiem castravele spalat pe jumatate apoi feliem jumatatile. Salata verde se spala, zvanta si apoi se rupe bucati. Taiem ceapa verde rondele(cu cozile verzi cu tot, daca nu dorim sa folosim ceapa verde o putem inlocui cu civeta tocata ). Branza de capra o taiem cuburi. Acestea fiind facute asezam toate ingredientele pentru Salata de Primavara intr-un castron o stropim cu zeama de lamaie (sau otet daca va place mai mult), cu uleiul de masline, condimentam cu sare si piper alb dupa gust amestecam Salata de Primavara o asezam intr-o salatiera si decoram cu flori de salcam.

salata-de-primavara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram