Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Profiterol

 



Coji
100ml ulei
200ml apa
200 gr faina
4 oua
sareCrema de vanilie650 ml lapte
3 oua
225 gr zahar
125 gr faina
50 gr margarina
sare
vanilinaSos de ciocolata
150gr zahar
100ml lapte
3 lg cacao
50 gr margarina
esenta de romAlte ingrediente

400 gr inghetata
400 ml frisca

Mod de preparare -Profiterol

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot se adauga faina in bloc amestecandu-se pana se incorporeaza.Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare.Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica.Gogoselele trebuie sa fie poroase pe interior.

Crema se prepara astfel:amestecam ouale cu zaharul faina si 150ml lapte,separat restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu ,compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa.Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilina si margarina care in prealabil a fost alifiata.
Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit sau dui spargand usor coaja cu spritul(nu trebuie taiate cu cutitul)
Sosul se obtine fierband toate ingredientele de mai sus pana ce se ingroasa putin.Se foloseste rece aromat cu esenta de rom(sau nu).

AsamblareaSe face pe farfurie cu posul 3 aveline de frisca pe care se aseaza 3 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 3 globuri mici de inghetata(de care doriti).Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza cu frisca si sos de ciocolata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram