Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Copanele umplute si pulpite impanate




Ingrediente:

pulpe pui
slanina afumata taiata bucatele mai lungi ptr impanat
fasii mai late de slanina ce o vom folosi ca si capac la copanelele umplute
usturoi ptr impanat taiat si el fasii
rama pentru uns capacul

Pentru umplutura folosita la copanele: 1 buc ficat crud de pui
1 ou fiert
1/2 felie paine
patrunjel verde tocat
sare, piper

Azi am facut cateva pulpite la cuptor pe capac. Am incercat sa impac pe toti din casa in urmatorul fel .
Am luat cateva pulpe de pui le-am curatat , am dezosat partea de jos a pulpei dizlocand osul. Am taiat apoi pulpa in doua pe la articulatie si le-am condimentat cu un pic de sare. Copanelul de jos l-am umplut cu un amestec pe care vi-l descriu in cele ce urmeaza, iar partea superioara a pulpelor le-am impanat cu clisa (slanina afumata ) si bucatele de usturoi,le-am sarat si asezat pe capacul uns cu rama. capacul il asez peste un vas in care pun apa.
Umplutura consta din 1 ficat de pui crud taiat marunt,1 ou fiert razuit, patrunjel verde tocat, jumate felie paine muiata in lapte apoi stors, sare, piper . Se amesteca totul bine si apoi copanelele dezosate le-am umplut (in locul osului scos am pus umplutura). In partea inferioara a copaneleor am pus o fasie mai lata de slanina pe care am prins-o cu scobitori ,iar deasupra am pus deasemeni 2 fasii de slanina ,capac prinse in acelasi mod cu scobitori de catre carne. Le asezam si pe acestea langa pulpitele impanate ,mai punem in tava 3-4 catei usturoi si cateva feliute de slanina si dam totul la cuptor.
Servim cu mujdei de usturoi cu smantana si cartofi pai.
Pofta Buna !!!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram