Fasole verde la borcan

Print Friendly












Ingrediente :

5 kg fasole verde
2 kg rosii
500 gr ardei gras
4 bucati ceapa
1 legatura frunze telina
2 legaturi frunze patrunjel
250 ml ulei
sare neiodata (la vrac ) dupa gust
salicil (sau praf conservant )

Preparare :

Spalam si curatam fasolea verde . O rupem bucati potrivite. Curatam ceapa si ardeii grasi dupa care ii taiem felii subtiri si ii asezam deoparte separat pe fiecare . Rosiile le crestam si le punem la oparit in apa fierbinte (asa putem curata mai usor pielita de pe rosii) apoi le curatam de pielita si le taiem felii intr-un vas. Frunzele de telina si patrunjel le tocam marunt . Acestea fiind facute trecem la asamblare.
Luam o oala mai mare cam de 20l si incepem sa facem straturile. Primul strat va fi un rand de fasole verde peste care vom pune un rand de ardei gras , un rand de ceapa ,un rand de rosii ,apoi un rand de verdeata tocata. Deasupra punem un pic de sare . Acoperim cu un nou rand de fasole si repetam straturile de legume pana se termina toate ingredientele. Ultimul strat va fi obligatoriu de fasole verde.
Deasupra vom turna 250 ml ulei , vom acoperi oala cu un capac si o punem la foc la fiert. Fasolea e gata cand stratul de deasupra e fiert . Se ia cu o lingura din compozitie si se pune in borcane .Deasupra fiecarui borcan punem un varf de cutit de salicil (praf conservant) si la sfarsit vom pune din zeama rezultata in timpul fierberii in fiecare borcan. Vom capsa borcanele si le vom pune in paturi la dust uscat pana a doua zi dupa care vom aseza borcanele in camara.
Din acest tip de conserva de fasole verde puteti prepara foarte repede o supica , o ciorba, o mancare scazuta sau o mancare de post cand sunteti presati de timp .

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
  • http://www.blogger.com/profile/08360834558106094139 Shari

    Imi plac legumele, sunt foarte sanatoase, iata o reteta potrivita

  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

    Multumesc Shari ! Nu numai ca e buna e si usor de preparat .

  • http://www.blogger.com/profile/00712364136711272928 Mica Micu

    Acum am pus zarzavatul pe foc. De abia astept sa vad cum iese!

  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

    Sunt curioasa daca e pe placul vostru Mica .

  • Anonymous

    din ce am citi eu aici nu imi dau seama se pune si apa peste toata compozitia sau lasa legumele respective zeama?

    • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

      Ignor faptul ca cineva a scris sub anonimat . Daca colega nu ar fi dat drumul comentariului nu m-as fi obosit sa raspund cuiva care nu are o identitate anume si este un ANONIM!!!!
      Doamna, sau domnule caci nu stiu cui ma adresez in acest caz , nu se pune DELOC APA …. Toate legumele impreuna lasa zeama si aceasta o puneti peste fasolea asezata in borcane. O zi minunata sa aveti !

  • Tudor Claudia

    fasolea se opareste inainte?

    • LianaFilipas

      Tudor Claudia , fasolea nu se opareste. Se pune cruda asa cum scrie in reteta .:)

  • Mircioiu Anca

    se pune rece sau fierbinte in borcane?

    • LoredanaCarp

      Fierbinte, logic!! Daca citeai cu atentie ai fi vazut ca borcanele se „pun in paturi la dust uscat pana a doua zi ” adica la racit „:)

  • Anda

    cate borcane iasa din cantitatile de mai sus?


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania