Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gogosari Picanti-Dulce-Acrisori

Ingrediente :

1.6 kg gogosari semi iuti (alma paprika)

4-5 ardei iuti

200 ml otet

2 linguri sareneiodata (circa 60 grame)

10 linguri zahar

2 l apa

1 lingurita salicil sau praf conservant

1 buc hrean

 

 

Preparare:

Spalam bine gogosariidupa care ii crestam in forma de X . Punem 2 l apa la fiert , adaugam 200 ml otet de 9 grade , 10 linguri zahar , 2 linguri sare si lasam sa dea in clocot. Punem gogosarii crestati la oparit in solutie timp de1 minut dupa care ii scoatem intr-un vas si lasam sa se racoreasca un pic. Hreanul il curatam si taiem fasii. In borcane , sau galetute de plastic asezam gogosarii opariti ,printre ei punem ardei iuti si fasiile de hrean ,iar deasupra fiecarui borcan punem un varf de cutit de praf conservant ( in cazul in care puneti gogosariii intr-un vas mai mare , cum am facut eu, puneti ½ lingurita mica de praf conservant ) apoi turnati peste ei solutia de murat ce a-ti dat-o din nou in clocot.

Capsati borcanele si le dati la dunst uscat intre paturi. Se pot servi in aproximativ 2 saptamani.

 

Pofta Buna !!!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Verdeturi pentru ciorbe la borcan

INGREDIENTE : 2 kg rosii, 2 kg gogosari, 4 legaturi patrunjel verde, 3 legaturi leustean, 1 legatura telina (frunze), 200...

Închide