Prajitura Rapida cu Biscuiti si Budinca



Ingrediente :
Biscuiti ,
2 plicuri budinca Dr Oetker(arome diferite),
1.5 l lapte ,
12 linguri zahar,
4 plicuri gelatina fin alb maruntita de la Dr Oetker

Preparare :

La fiecare budinca adaugam 6 linguri zahar (sau mai mult dupa gustul fiecaruia), 750 ml lapte rece (treptat sa nu avem gogoloasi), omogenizam si le punem la fiert pana se ingroase un pic. Separat in doua vase diferite punem cate 2 plicuri gelatina pe care o dizolvam in putina apa rece . Lasam sa stea cateva minute apoi o incalzim usor si o adaugam la budinca fiarta si in prealabil racita .La fel procedam cu restul de budinca ramasa si gelatina.
Intr-o tava , sau forma mai inalta asezam un rand de biscuiti peste care vom turna prima budinca preparata ca in cele descrise mai sus . Dam tava la rece pana se incheaga acest strat apoi asezam peste un alt rand de biscuiti. Turnam si cealalta budinca peste biscuiti si acoperim cu un alt strat de biscuiti . Dam tava la rece pentru cateva ore , pudram cu cacao sau putem glazura cu ciocolata topita si putem servi .
Biscuitii ii vom aseza in aceeasi ordine ca in primul strat pentru a fi mai usor de feliat . Putem folosi si mai multe straturi de budinca daca dorim .

Pofta Buna !

Print Friendly

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

loading...

Comentarii

  1. a zis

    ooooooo,ce frumos arata blogul vostru,dragele mele! Cat despre preparate, nu ma uit la praji asta ca mor de pofta si tre’ sa mai tai dulciurile :)) O zi frumoasa, va doresc!

  2. a zis

    Arata foarte bine,si presupun ca este si foarte gustoasa,am facut si eu tort de biscuiti dar am pus un singur fel de crema,dar cu doua feluri de crema e si mai bine,mersi pentru reteta si succes mai departe,sa ne incanti si cu alte retete pe care le asteptam cu mult drag…

  3. Anonymous a zis

    Mie mi se ridica biscuitii cand torn prima budinca:(( Trebuie sa astept sa se intareasca si apoi sa o rastorn? Sunt mai nepriceputa…

  4. a zis

    Intai asezi biscuiti frumos unul langa altul sa nu fie inghesuiti dupa care torni peste ei prima budinca.Asezi apoi urmatorul rand de biscuiti ,peste primul strat de budinca (ai grija sa ii pui in ordinea in care ai aranjat primul rand de biscuiti)si lasi putin la rece circa 10 minute dupa care torni urmatorul strat de budinca. …

  5. Anonymous a zis

    de ce atat de mult lapte la budinca?cand aceasta se face cu 500 ml..E o eroare sau asa trebuie preparata pt aceasta reteta?

  6. a zis

    Anonim , nu este nici o eroare in reteta . La 1 plic pui 750 ml lapte si adaugi 1 plic gelatina .El se va inchega . Poti sa folosesti si doar 500 ml lapte dar cantitativ va iesi mai putin . In acest caz nu mai folosesti gelatina .

  7. mikaelacorina a zis

    1 plic de gelatina la 750 ml lapte ? Nu inteleg,cantitatea intreaga de lichid este 1,5 l ,iar gelatina inteleg ca 4 plicuri.Atunci inteleg ca 2 plicuri gelatina revin la 750 ml lapte.Te rog frumos,explica-mi!

  8. a zis

    Mikaelacorina , ai dreptate . In graba am scris 1 plic dar e de fapt 2 plicuri la 750 ml lapte . Mii de scuze ! Ingredientele sunt bine date , eu am fost cea care am tastat gresit .

  9. geanina a zis

    foarte interesanta reteta si foarte usor de facut doar ca am o intrebare care a mai pus-o cineva sus dar nu sa raspuns la ea biscuiti raman tari sau se inmoaie?

    • a zis

      Uite o idee buna si pentru mine :) Am sa adaug nuca de cocos caci ai mei se impaca mai bine cu aceasta varianta . Multumesc, Mihaela !

  10. Anonymous a zis

    buna,acum am terminat si eu aceasta minunata prajitura,este foarte buna si usor de facut.Iti multumesc pentru reteta si sa sti ca te admir foarte mult.Pupici..VALI

    • a zis

      Vali, sa va fie de bine ! Cea mai mare multumire a noastra este cand voi sunteti multumiti si va putem fi de ajutor cu cate o reteta . O zi minunata sa ai !
      Iti multumesc ca te-ai semnat . Pupice :*

  11. Claudia a zis

    Aveti idee de ce biscuitii mei au plutit cand am pus primul strat de budinca si nu au vrut nici in ruptul capului sa stea pe fundul tavii? Ce-am gresit?

    • a zis

      Ai turnat de odata budinca? astfel incat sa ridice stratul de biscuiti? Trebuia pusa usor cu lingura astfel incat sa nu se miste biscuiti…sau poate a fost prea lichida?…sincer nu imi pot inchipui de ce sa intamplat asa :(

    • Claudia a zis

      Am turnat toata odata si a fost si putin cam lichida..deci am gasit „buba”. Data viitoare o sa fiu mai atenta. Multumesc de raspuns.

    • a zis

      Cum nu am folosit pentru ornat normal ca nu am scris tort gelee . Mi s-a parut normal sa scriu gelatina de la dr Oetker pe care am si folosit-o (cea fina maruntita ) :)

    • a zis

      Nu sunt suparata sau nu am raspuns ca fiind suparata , Ana :) Mie imi pare normal sa scriu doar gelatina :) desi nu pentru toata lumea ce mi se pare mie un lucru evident e la fel :) . Asa ca eu sunt cea care trebuie sa isi ceara scuze caci am omis sa scriu exact … O zi superba sa ai ,Ana ! :)

  12. a zis

    Simplu , usor si f bun ! Eu evit budincile din comert si le fac eu (mai nou) si mai adaug si niste fructe de sezon (nectarine) si iese , mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm .
    Ms fetele ptr retetele voastre minunate .
    Duminica frumoasa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>