Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gogosi de post

Gogosi de postAcum avem si reteta Gogosi de post!

Cum tot suntem in Postul Pastelui si vom mai fi  si alte Posturi pe parcursul anului, m-am gandit ca nu ar strica sa postez si reteta de Gogosi de post, preparata in varianta mea. De multe ori poftele mari ne apuca chiar in aceste perioade cand suntem opriti de la unele si altele… .

Sper sa va fie pe plac si sa ii incercati. Va recomandam sa incercati si  reteta de Gogosi Spirale umplute, Gogosi spirale, Gogosi pufoase din cartofi, dar si o varianta rapida de Gogosi rapide, ce se prepara in 10 minute.

Ingrediente Gogosi de post :

600 g faina (tip 000, pentru cozonaci)
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
50 ml apa calduta
25 g drojdie proaspata
coaja rasa de la o lamaie
50 g margarina topita
5 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
250 ml suc carbogazos Fanta(poate sa fie cu gust de portocale sau lamaie, dar se poate folosi la fel de bine si apa minerala)
50 ml ulei

Alte ingrediente Gogosi de post :
ulei pentru prajit
zahar pudra pentru ornat
ulei pentru prajit

Preparare Gogosi de post
:
Punem faina intr-un vas si in mijlocul ei facem o adancitura. Incalzim cei 50 ml apa(incalzim, nu fierbem!), dizolvam in ea 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar si 25 g drojdie proaspata. Turnam aceasta maia in adancitura facuta si amestecam cu putina faina pana obtinem un aluat ca de clatite. Acoperim si lasam la dospit aceasta maia.

ingrediente gogosi de postIntre timp spalam lamaia si razuim coaja. Dupa ce maiaua a dospit adaugam in vas coaja de lamaie razuita, 5 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 50 g margarina topita, si turnam usor cei 250 ml suc amestecand usor pana obtinem un aluat omogen.

Dupa ce am adaugat, sucul incepem sa framantam aluatul rezultat timp de 10 minute. Adaugam la aluat 50 ml ulei si continuam sa framantam pana se incorporeaza. Presaram cu faina aluatul, se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul.

preparare Gogosi de postDupa ce a dospit rastunam aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si il intindem prin presare la o grosime de 1 cm. Decupam cu o forma rotunda de metal (daca nu aveti se poate folosi la fel de bine si un pahar pe care il dati inainte de decupare prin faina).

Ii mai lasati 10 minute la dospit  dupa care se prajesc in ulei incins.Gogosile prajite se scot pe servete de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei dupa care se pudreaza cu zahar pudra.

Gogosi de postPofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Rulouri umplute cu sunca si cascaval
Rulouri umplute cu sunca si cascaval

Rulouri umplute cu sunca si cascaval Imi place foarte mult sa lucrez si sa prepar diferite produse de panificatie cu...

Închide