Prajitura cu mere si crema

Print Friendly

Cu aceasta reteta participam la :Provocarea lunii noiembrie „Dulce Romanie”

Ingrediente Blat :
8 oua,
8 linguri de zahar,
8 linguri faina,
1 praf de copt,
1,5 kg mere,

Alte ingrediente:

150 ml vin alb dulce,
150 gr zahar,
1 baton scortisoara,
ciocolata,

Ingrediente Crema :

700 ml lapte,
3 plicuri budinca de vanilie,
10 linguri zahar,
200 ml frisca,
125 g unt sau margarina,

Preparare:
Se curata merele, le taiem in 4 si indepartam samburii. Intr-o cratita punem la caramelizat 150 gr zahar, peste care vom adauga 150 ml vin alb dulce.La acest amestec de zahar si vin adaugam merele taiate ,1 baton de scortisoara si le lasam pe foc pret de 3-4 minute sa se intrepatrunda aromele.
Tava(38/27cm) se unge bine cu unt si asezam in ea merele calite in vin (scortisoara o indepartam) aranjandu-le frumos in tava.
Din cele 8 oua preparam un piscot(pandispan). Galbenusurile se spumeaza cu 8 linguri de zahar, albusul se mixeaza cu mixerul pana obtinem o spuma tare ,pe care il vom pune la galbenusurile spumate, se amesteca usor pana se omogenizeaza dupa care presaram 8 linguri de faina in care punem si praful de copt si amestecam din nou usor pana la omogenizare.
Pandispanul(piscotul), astfel obtinut il rasturnam peste merele din tava niveland suprafata .Tava se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se tine la cuptor pana pandispanul este copt (la proba cu scobitoarea aluatul nu se mai prinde de ea). Scoatem tava din cuptor, lasam sa se racoreasca putin dupa care turnam continutul tavii pe un platou . Pandispanul va ajunge dedesubt , iar merele deasupra. Vom lasa blatul cu mere sa se racoreasca pana preparam crema.

Preparare crema :
Punem intr-o craticioara plicurile de budinca,10 linguri de zahar, si adaugam treptat 700 ml lapte sile punem la fiert pana se ingroasa. Untul se spumeaza cu 2 linguri de zahar apoi se adauga la compozitia de budinca racita. Spumam cu mixerul.
Separat spumam 200 ml frisca si o adaugam la compozitia de mai sus. Amestecam usor pana se omogenizeaza, apoi crema astfel rezultata o turnam deasupra blatului cu mere. Deasupra glasam cu ciocolata, pe care o topim pe baie de aburi impreuna cu cateva linguri de lapte sau frisca.
Lasam platoul cu prajitura la racit dupa care o portionam.

Pofta Buna !

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Piftie de cocos (Racitura)

Piftie de cocos (Racitura)

Reteta precedenta
Rulouri cu orez si sunca

Rulouri cu orez si sunca

  • http://www.blogger.com/profile/14321640504035512408 naty, galati

    o bunatate de prajitura

  • http://www.blogger.com/profile/08952590532778933925 Alexandrina

    Arata intr-un mare fel!!
    Va multumesc pentru participare!

  • http://www.jocuri-masini.in/category/11/Jocuri-de-gatit Catalina

    Waaaw ,o sa va „fur” reteta :P

  • http://www.blogger.com/profile/12921318971366147443 Mare Maria

    Yammy….ce apetisanta e:))))Pupici:x

  • Anonymous

    cu siguranta am sa o fac…

  • Anonymous

    acuma am terminat de facut prajiturica, e delicioasa…felicitari,sunteti cele mai grozave bucatarese :)Aurora Tomut

    • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

      Aurora , meritul este al tau acum :) Pe tine te felicitam de aceasta data :) Noi am prezentat reteta si tu ai prestat-o . Pupice :*

  • adriana

    Am incercat prajitura de ziua fiului meu si a avut succes.Multumim pt reteta!!!!

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Cu multa placere !!Adriana ne bucuram ca reteta noastra ti-a fost pe plac si ca cei care au gustat au fost incantati :)

    • violeta

      imi place aceasta varianta, eu am o reteta in care merele calite se asezau deasupra pandispanului si din aceasta cauza crema de vanilie nu prea facea priza, voi incerca si eu astfel

  • ioana

    si unt si frisca in crema? n-am mai intalnit combinatia asta, prajitura arata excelent, cred ca merele in vin si caramel sunt delicioase!

  • Anonymous

    Faina reteta, am facut-o deja de 2 ori si a iesit super, cu mentiunea ca in loc de ciocolata deasupra, am acoperit crema cu un strat de frisca, care a completat intreaga savoare a prajiturii :) Si maine o voi face din nou! Alina TM

  • Nicoleta

    Arata intr-un fel aceasta prajitura,imi ploua in gura! Multumesc pentru reteta si pentru felul in care o prezentati !

    • LoredanaCarp

      Cu multa placere !! Te mai asteptam sa incerci si alte retete de la noi !!

  • Lidia

    Cite grame are un plic cu budinca de vanilie? Arata foarte bine si vreau sa incerc sa o fac si eu.

  • http://www.facebook.com/dan.monica.3 Monica Dan

    foarte buna prajitura. am facut-o zilele trecute si a avut mare succes

  • Moldovan Neli

    va iubesc pe titi realizatorii acestui sait santeti extraordinar minunati si va doresc multa sanatate viata lunga si sa ma bucur zilnic de voi va pup nely
    si va spun jos-palaria

    • LianaFilipas

      Multumim Neli !

  • jana mirea

    bucataresele vesele sunt cele mai tari,eu numai de aici fac prajituri ca sunt aratoase si foarte gustoase,fara vin nu merge? as incerca-o cu siguranta in acest week

  • Geta Badea

    Merge si fara vin , eu calesc usor merele la cuptor , cu zahar ars si cu 3/4 pachet cu unt . Iese foarte buna .Ce-i drept , pun merele intregi , doar cu samburii scosi si fara coaja .(tort de mere)

  • Boerma-Gulei Delia

    Ce gramaj au plicurile de budinca? Vreau sa fac prajitura asta in Olanda si vreau sa stiu cate plicuri imi trebuie aici. Multumesc.


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania