Supa de varza ca prin Ardeal- Lucskos Kaposztaleves








Ingrediente :

300 gr carne afumata ( poate sa fie chiar si carnati afumati sau slanina afumata)
1 kg varza dulce
1 ceapa rosie
100 ml ulei
1 lingura rasa faina
1 lingurita boia
300 ml smantana
1 lingura otet ( eu am pus circa 250 ml bulion la 3 l supa)
sare dupa gust
1 praf cimbru uscat

Preparare :

In circa 3 l apa rece punem la fiert bucatile de carnat afumat si slanina afumata taiati in fasii si crestata la fiert .Cand sunt fierte adaugam varza taiata fideluta , ceapa rosie taiata marunt si un praf de cimbru uscat. In timpul in care varza fierbe , pregatim un rantas subtire din 100 ml ulei si 1 lingura rasa faina (punem uleiul la incins adaugam lingura de faina si lasam pe foc cateva secunde sa sfaraie ) , adaugam 1 lingurita boia dulce si luam de pe foc. Adaugam la rantas 300 ml smantana si 250 ml bulion (cine doreste in loc de bulion poate sa puna 1 lingura otet) amestecam pana se omogenizeaza apoi turnam la el din supa ,treptat pana se dilueaza si il punem apoi in supa . Lasam sa dea un clocot si luam supa de pe foc .

Pofta buna !!!!

Print Friendly
Share on Facebook17Share on Google+2Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

loading...

Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *