Boeuf Bourguignon la multicooker, sau Bourguignon clasic de vita este cea mai buna reteta de tocanita de vita, parerea mea personala. Se poate gati lent pe aragaz, sau si in varianta rapida la multicooker
sau oala cu presiune.
Voi alege varianta rapida pregatita la multicooker din lipsa de timp. Va prezentam reteta si in format Video, speram sa va fie de folos.
Acest preparat te face sa il asociezi cu un vin savuros si acesta nu poate fi decat un vin bun din Crama Oprisor- STIL Shiraz !!
” Aromele seducatoare ale acestui vin, amintind de tutun, condimente si eucalipt, sunt amplificate de senzatiile exotice de
ciocolata amara si cirese coapte. Un vin cu personalitate complexa si gust interesant de migdale si cacao. Are un centru profund, cu o intensitate coloranta de exceptie. Buchetul prezinta note de Shiraz clasice cu tenta de ciocolata si arome de prune uscate, cu un final bine asezonat cu notele de stejar frantuzesc”


In cele ce urmeaza va prezentam reteta si in format text, asa cum v-am obisnuit de ani buni. Deci sa vedem de ce avem nevoie pentru a pregati aceasta reteta delicioasa.
Boeuf Bourguignon la multicooker – Ingrediente
1 lingura ulei de masline
200 g bacon taiat cubulete
sare si piper pentru a condimenta carnea de vita
600 g carne vita taiata cubulete
1 lingura unt
1 ceapa taiata marunt
2 morcovi curatati taiati cubulete mari
2 linguri faina
100 ml vin rosu
500 ml supa de vita sau oase ( sau apa)
1 lingura pasta de rosii( eu prefer sa pun rosii decojite 2 bucati de marime medie)
1 tulpina cu frunze telina, 1 frunza de dafin, 1 crenguta cimbru, 1/2 legatura patrunjel( toate legate)
1 lingura unt
10-20 salote mici
3 catei usturoi taiati marunt
250 g ciuperci taiate pe jumatate
sare, piper macinat pentru a condimenta
patrunjel proaspat pentru ornat
Boeuf Bourguignon la multicooker – Preparare
Incalziti uleiul si untul in oala de la multicooker( aparatul il puneti pe functia saute). Carnea de vita taiata cuburi se rumeneste in reprize pana se coloreaza frumos. Scoateti deoparte intr-un
vas carnea rumenita. Adaugam baconul, pieptul de porc afumat si taiat cubulete si il rumenim. Se scoate deoparte si acesta in alt vas.
In oala punem putina supa de vita( sau apa) ca sa deglasam vasul. Punem morcovii curatati, spalati si taiati bucati, ceapa taiata marunt si ceapa salota curatata si spalata. Calim timp de 5 minute.
Adaugam faina, carnea de vita, pieptul de porc prajit( sau baconul), vinul rosu, restul de supa, pasta de tomate( eu prefer sa pun 2 rosii de marime medie decojite si taiata felii) si buchetul de verdeturi.
Acoperim vasul cu capacul si il punem in pozitia de gatire la presiune. Gatim la presiune inalta timp de 30 de minute.
Evacuam presiunea din oala si intre timp calim ciupercile si usturoiul intr-o tigaie circa 10 minute. Indepartam buchetul de verdeturi, adaugam ciupercile si amestecam si lasam sa fiarba cateva clocote.
Daca avem sos lichid foarte mult pornim functia de saute si gatim timp de 10 minute pana sosul se ingroase.
Alte retete ce v-ar putea interesa


Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!