Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tocanita din Pipote si Inimioare

Tocanita din Pipote si InimioareTocanita din Pipote si Inimioare

Tocanita se poate face atat din carne de pui, carne de porc, dar si din inimioare si pipote . Aceasta tocanita am pregatit-o in oala de presiune din setul de oale Expert Plus de la Pyramis pentru a scurta timpul de preparare. Nu stiu voi ce parere aveti despre aceste oale, sau kukta (asa le mai spunem noi…), dar eu pot sa va spun ca sunt multumita de ele si s-a meritat investitia facuta.

In 15 minute tocanita mea a fost gata, care gatita in alte cratiti, oale, ar fi durat cel putin 60 minute pana ar fi fost fierte. Deci cred ca imi dati dreptate si sunteti de acord cu mine ca este foarte utila la casa omului mai ales cand ai si un job , ajungi acasa si nu stii ce sa faci de mancare si rapid si bun …. Va recomand sa incercati si Ciorba de pipote si inimioare sau si Mancarica cu mazare si pipote sunt sigura ca va fi pe placul multora dintre voi.

Ingrediente Tocanita din pipote si inimioare :

500 gr inimioare si pipote (amestec)
3 bucati ceapa
3-4 rosii decojite
2 ardei grasi
sare, piper dupa gust
1 foaie de dafin
1 lingurita generoasa de boia dulce (cui ii place picant poate folosi si boia iute)
5 linguri ulei

Tocanita din Pipote si InimioarePreparare Tocanita din pipote si inimioare :

Mai intai de toate spalam inimioarele si pipotele in apa rece. Inimioarele  le tai pe jumatate si curat cheagurile de sange ce mai raman pe interior apoi taiem aortele. Pipotele le tai pe jumatate. Dupa ce am terminat cu curatatul trecem la curatirea cepei, decojim rosiile, curatam ardeii si trecem la urmatorul pas.

Ceapa se taie marunt la fel si ardeii grasi  iar rosiile le taiem felii intr-un vas separat. Punem uleiul la incins si calim ceapa cu un praf de sare dupa care adaugam si ardeii  taiati. Lasam cateva secunde sa se caleasca cu ceapa. Adaugam inimioarele si pipotele, condimentam cu sare, piper macinat si boia dupa care adaugam rosiile.

Lasam cateva minute sa fiarba amestecand mereu. Punem  apa cat sa le acopere, foaia de dafin si le lasam la fiert  acoperite. Le lasam pana acestea sunt fierte (daca nu sunt fierte mai adaugati putina apa).  In cazul meu am pus apa si am pus capacul oalei minune si am lasat la fiert exact 15 minute de cand a inceput sa scoata aburi prin ventil.

preparare-tocanitaAm servit aceasta Tocanita din pipote si inimioare cu mamaliguta, dar la fel de bine merge servita cu un piure de cartofi sau paste, sau de ce nu chiar si cu galuscute de faina.

Tocanita din Pipote si InimioarePofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...