Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Nectar din Piersici de Toamna

Nectar din Piersici de ToamnaNectar din Piersici de Toamna

La fel de bine putem prepara si din piersicile de toamna un nectar delicios. La prepararea acestui nectar am folosit soiul de piersici , Superba de Toamna ce se gaseste din belsug  in aceasta perioada a anului adica in a doua jumatate a lui septembrie. Daca va intalniti in piata cu acest soi de piersici nu treceti pe langa ele indiferenti chiar daca ele sunt mai mici si mai pricajite decat piersicile pe care le stiti deoarece ele sunt mult mai aromate si mai delicioase decat piersicile din luna august… Poate va intereseaza si reteta Nectar de Caise .

Ingrediente Nectar din Piersici de Toamna :

5 kg piersici de toamna
1.5 kg zahar
7 l apa

Preparare Nectar din Piersici de Toamna :

Piersicile se spala, se oparesc in apa fierbinte cateva secunde. Se pun imediat in apa rece. Se curata de pielite, se scot samburii si se dau prin masina de tocat sau se paseaza cu un mixer vertical. Se pune intr-o oala se adauga zaharul si 7 l de apa.

Se lasa la fiert pana spuma ce se formeaza initial dispare. Se ia de pe foc se adauga 1 plic praf conservant se toarna in sticle. Sticlele cu nectar se pun la dunst uscat in paturi pana a doua zi.

Daca nu vreti sa folositi conservant dupa ce ati turnat nectarul in sticle trebuie sa le sterilizati pentru 30 de minute de cand incepe sa fiarba apa dupa care le scoateti si le puneti in dunst uscat pana a doua zi.

Nectar din Piersici de ToamnaSpor sa aveti !

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *