Risotto cu rosii uscate si pui- poate fi o cina usoara din timpul saptamanii ce contine pulpe de pui dezosate dar la fel de bine pot fi folosite si resturi de pui de la un pui la rotisor sau la gratar. Este o mancare reconfortanta, preparata cu orez arborio si imbunatatita cu rosii uscate si spanac proaspat.
Un preparat gustos si usor de facut si care trebuie neaparat savurat alaturi de un vin bun, recomandarea noastra este STIL- Chardonnay de la Crama Oprisor!!
Vin Alb Crama Oprisor Stil, Chardonnay, Sec
„Un vin ce ofera eleganta, finete, stil.
Gustul cu aluzii de gutuie coapta, si nuante de banana, invadeaza exploziv papilele.
Postgustul este ferm, lung si persistent, cu remanente untoase de aluna proaspat scoasa din cuptor, ajutat inflexiunile vanilate ale baricului de stejar. Impresioneaza prin textura catifelata si prin echilibrul bun dintre corp si aciditate.”
Va las mai jos inca doua retete cu risotto pe care recomand sa le incercati, sunt delicioase si usor de pregatit!!


Risotto cu rosii uscate si pui- Ingrediente
- Risotto
- 300 g orez arborio
- 1 l supa de pui
- 150 ml vin alb chardonnay-Shiraz- Crama Oprisor
- 6-7 rosii uscate in ulei
- 1 ceapa salota
- 2 catei de usturoi
- 50 g baby spanac
- 100 g parmezan
- 50 g unt
- piper
- patrunjel verde
- Friptura de pui
- 4 pulpe dezosate fara piele
- sare si piper
- boia dulce si afumata
- praf de chilli
- ierburi aromatice italiene
- ulei de masline

Risotto cu rosii uscate si pui- MOD DE PREPARARE
Pulpele de pui dezosate si fara piele se taie in doua, se aseaza intr-un castron si se condimenteaza cu sare, piper, boia afumata, boia dulce, fulgi de chilli si ierburi aromatice italiene. Se stropesc cu ulei de masline si se lasa la rece 2-3 ore.
Se prepara supa de pui, eu am ales sa o fac la multicooker si am folosit un tacam de pui si legume taiate grosier: morcov, telina, ardei gras, ceapa si pastarnac. De preferat sa se puna foarte putina sare sau deloc fiindca rosiile uscate si parmezanul pot aduce necesarul de sare pentru acest preparat.
Dupa ce e gata se strecoara si se pastreaza la cald.
Cum preparam risotto
Intr-o cratita de fonta sau cu peretii grosi se pune la calit rosiile uscate tocate si ulei de la ele, usturoiul maruntit si ceapa tocata. Se calesc cam 2 min apoi se adauga orezul si se tine pe foc cat sa devina sticlos.
Se adauga vinul alb si se amesteca pana ce orezul il absoarbe.
Se adauga apoi cate o canita de supa fierbinte amestecand continuu pana ce supa este absorbita. Asa se procedeaza pana se termina supa.
La final, orezul trebuie sa fie fiert insa sa ramana cu bobul intreg. Se adauga parmezanul si untul si se amesteca cu spatula pana se incorporeaza si devine cremos.
Se opreste focul si se adauga si spanacul amestecand usor sa se incorporeze. Se pune capacul si se lasa sa se gateasca.
Friptura de pui
Cat timp pregatim risotto se pune la prajit carnea in putin ulei de masline.
Se rumeneste frumos pe ambele parti. Daca nu doriti sa o prajiti in ulei, ea poate fi rumenita in cuptor, pe hartie de copt sau in friteuza cu aer cald.
Dupa ce este gata, se aseaza in cratita peste risotto si se presara cu putin patrunjel verde.


Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!