Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Risotto cu parmezan

risotto cu parmezan

Risotto cu parmezan este o reteta simpla si gustoasa cu ingrediente la indemana oricui.
Desi la prima vedere pare a fi un preparat greu de facut, trebuie sa va spun ca se face extrem de usor.
Pentru a obtine un risotto bun trebuie sa folositi un orez cu bobul rotund, de preferat arborio, un vin alb si desigur parmezan.
In cazul meu, parmezanul Grana Padano de la Delaco este ingredientul ce nu imi lipseste din frigider si pe care il folosesc constant in mancarurile ce le pregatesc pentru ai mei.
Risotto cu parmezan este un preparat ce poate fi mancat ca si fel principal alaturi de o salata dar la fel de bine poate fi si o garnitura delicioasa langa un peste, sau orice alta carne care va este pe plac.
Mai jos aveti doua retete ale caror garnituri le-as inlocui cu acest risotto cu parmezan.

Risotto cu parmezan – Ingrediente

ingrediente risotto
  • 300 g orez Arborio
  • 1l supa de pui
  • 100 g parmezan Grana Padano- Delaco
  • 1 ceapa salota sau alba
  • 50 g unt
  • 150 ml vin alb
  • 3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper dupa gust

Cum pregatim risotto

risotto cu parmezan

Supa de pui pregatita dinainte se pune la incalzit, trebuie sa fie fierbinte in momentul in care ne apucam sa pregatim risotto.
Intr-o cratita incapatoare cu peretii grosi se pune uleiul, se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit si un praf de sare si se soteaza 1-2 minute fara sa se rumeneasca.

preparare risotto

Se adauga orezul si se caleste cam 1-2 min pana ce orezul devine sticlos.
Se pune vinul si se amesteca continuu pana ce orezul absoarbe tot vinul.
Din acest moment se adauga cate un polonic de supa fierbine si se amesteca cu spatula pana ce toata supa este absorbita de orez. Se continua pana ce se termina toata supa. Orezul trebuie sa fie putin al dente si destul de cremos.
Se adauga untul si parmezanul si se continua amestecarea.

preparare orez cu parmezan

Dupa ce a fost pus si parmezanul abia acum se potriveste gustul cu sare si piper.
Risotto cu parmezan se poate manca ca atare, ca fel principal alaturi de o salata sau poate fi o garnitura excelenta pentru peste, creveti sau orice alta bucata de carne.
Sa aveti spor si pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram