Nimic mai simplu de preparat decat aceasta Pulpa de curcan la Air Fryer. Cu aceasta friteuza dubla cu aer cald HAFO-M11BK1700 am preparat in 25 de minute si friptura si garnitura fara sa incalzesc bucataria,
fara sa umplu de miros casa.
Si cum alaturi de o friptura buna merge intotdeauna un vin bun eu va recomand un Caloian Rose de la Crama Oprisor.
Este un vin aromatic de la primul nas, aduce tonuri proaspete de cireșe de mai și căpșuni, nuanțate de note citric-vegetale. Gustul prezintă un atac cu senzații dulci, dar apoi evoluează dominat de o aciditate tipică vinurilor tinere, postgustul fiind proaspăt, vioi, elegant și plăcut.


Dar sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara aceasta friptura simpla si delicioasa.
Pulpa de curcan la Air Fryer – Ingrediente
3 bucati pulpa superioara de curcan
sare, piper macinat, boia afumata
3-4 catei usturoi taiati pe lung
felii de slanina afumata taiata bastonase
ulei, condimente( sare, piper, boia afumata)
Alte ingrediente
cartofi noi
Preparare
Pulpele de curcan se curata, se spala dupa care se sterg cu prosop de hartie. Amestecam sarea, piperul si boiaua dulce afumata intr-un vas.
Pulpele uscate se cresteaza ici, colo si se impaneaza cu felii de usturoi si slanina afumata. In fiecare crestatura punem si usturoi si slanina.
Ungem pulpele cu putin ulei si condimentam. Cartofii noi se spala bine, se scurg pe servet de hartie si se stropesc cu putin ulei dupa care le condimentam dupa plac. Le-am condimentat cu sare, piper si boia afumata.
Atat pulpele cat si cartofii se pot condimenta dupa placul fiecaruia cu ce condimente doriti.
Am pornit friteuza si am incalzit ambele compartimente timp de 5 minute. Partea cu cosul in care am pus pulpele l-am setat la 190 grade Celsius pentru 25 de minute. Partea de jos, cuptorasul l-am setat la 200 grade Celsius, acolo am pus cartofii la copt.
Am prajit pulpele pana s-au rumenit frumos si temperatura interna a ajuns la 79 grade Celsius. Timpul de gatire a carnii poate varia de la o friteuza la alta la mine au fost suficiente 25 de minute.
Da, friptura se poate gati si in cuptorul clasic. Setati temperatura la 190 grade si lasati la prajit pana temperatura interna ajunge la 79 grade Celsius. Eu am preferat sa folosesc friteuza vi-am spus din ce motive.
Friptura o puteti servi si cu alte garnituri care va sunt pe plac, eu am ales sa servesc cartofi noi copti in coaja si nusai alaturi un mujdei de usturoi ca la mama acasa dupa care am servit un Caloian Rose bine racit.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!