Paine la masina de facut paine
Am inceput sa fac paine la cuptorul electric pierdeam mult timp cu framantatul, dospitul, asa ca am hotarat sa achizitionez un aparat de facut paine.
Zis si facut! Daca tot am in casa o multime de aparate ce imi ajuta munca in bucatarie de la Heinner, normal ca am achizitionat si masina de facut paine modelul HBM-D850BK2P, tot de la ei.
Prima paine incercata a fost Painea rapida. Am respectat intocmai reteta din manualul de utilizare si mi-a iesit o painica minunata. Urmatoarea paine prestata la aparat a fost painea alba si un gem de smochine.
Da, se poate face gem, si iaurt sau pur si simplu puteti sa il folositi la framantat.
Eu acest aparat l-am achizitionat si stiti ce este mai fain la el? Poti sa il programezi sa iti coaca painea pe ce ora vrei sa fie gata.
Masina isi face singura treaba, doar trebuie sa pui ingredientele necesare, sa setezi programul, ora si gradul de rumenire al painii.
Ingrediente paine rapida ( 900 g)
360 ml apa ( 360 g)
2 linguri ulei (24g)
1,5 lingurita sare (10g)
2 linguri zahar(24g)
3 si 3/4 cesti faina (520g)
2 lingurite drojdie (6 g)
Eu am respectat indicatiile date dupa grame la ambele retete.
Va las si alte retete cu paine pe care le-am incercat noi dar facute in cuptor.


Ingrediente paine alba (900 g)
340 ml apa
2 linguri ulei (24g)
1 lingurita sare(7g)
4 cesti faina(600g)
1,5 lingura zahar(18g)
1 lingurita drojdie(4g)
Si la aceasta reteta am luat ca unitate de masura gramele deoarece masura cu lingura, lingurita nu este prea exacta.
Paine la masina de facut paine – preparare
se pune in cuva aparatului ingredientele lichide, sarea,si zaharul. Adaugam faina cernuta( eu o cern intotdeauna) si ultimul ingredient adaugat va fi drojdia. Setam programul dorit, gradul de rumenire mediu, ridicat sau scazut si asteptam rezultatul final.
Puteti sa programati aparatul astfel incat procesul de coacere sa fie temporizat in functie de durata aleasa de dumneavoastra. Asa am procedat si eu la painea alba. Am pus ingredientele in cuva, am setat programul, gradul de rumenire si timpul de coacere. De exemplu, la ora 20 am selectat timpul de coacere pe 10 h si 30 minute. Aparatul si-a facut singur treaba si pe dimineata la ora 6.30 mirosea a paine calda la mine in bucatarie.
Este o comoara un astfel de aparat la casa omului! Eu o recomand cu drag! Dupa cum vedeti in imagine la painea rapida am setat programul de rumenire ridicat, iar la cea alba program de rumenire mediu. Painea rapida este mai indesata, pe cand cea alba este mai aerata. Ambele sunt excelente.


Am pregatit painea de 900 g care pentru 2 persoane este suficient, dar puteti pregati si paine de 1,1 kg sau de 1,3 kg. La painea rapida programul a durat 1h si 20 de minute, pe cand la cea alba programul este de 2h si 43 minute.
Daca nu va place cat de rumena este puteti sa folositi si programul de rumenire plus, desi este suficienta rumenirea pe care o setati la programul ales. Puteti folosi programele existente, dar puteti sa setati aparatul si manual.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!





