Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Blini cu Crema de Branza si Icre


blini cu crema de branza si icreBlini cu crema de branza si icre
Aperitivele ocupa un loc foarte important atunci cand pregatim diferite petreceri sau intalniri cu prietenii.
Prezentate intr-o gama cat mai variata, cu ingrediente sanatose si gustoase, aperitivele sunt savurate cu mare placere de fiecare data.

Blini cu crema de branza si icre-Ingrediente

Blini 20 buc
1 ou
100 g faina
130 ml lapte cald
10 g unt topit
5 g drojdie
un varf lingurita cu zahar

crema de branza pufoasa cu smantana
cepsoara
icre negre

blini-ingrediente

Blini cu crema de branza si icre-Mod de preparare

Blini
Drojdia se dizolva cu zaharul, se adauga laptele cald, galbenusul de ou batut cu un praf de sare si untul topit.
Se adauga faina si se incorporeaza. Aluatul rezultat se lasa la crescut.
Cand si-a dublat volumul, se adauga albusul batut si se incorporeaza.
Ungem o tigaie de clatite cu putin ulei, apoi se punem cu ajutorul unei linguri, aluat cat sa se formeze o mica clatita cu un diametru de 4-5 cm.
Se coc la foc ptrivit pe ambele parti.
blini-preparare
Dupa ce se coc se lasa sa se raceasca apoi pot fi folosite.
Se pot asocia cu diferite umpluturi, eu am ales sa folosesc o umplutura din crema de branza cu smantana fara sa o asezonez cu numic fiindca e foarte gustoasa, am presarat deasupra cepsoara taiata marunt si am pus pe fiecare icre negre.

blini cu crema de branza si icre

De preferat sa le pregatiti aceste aperitive festive cu maxim 30 min inainte de a fi consumate.
Pofta buna!!

32 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram