Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chec Aperitiv

Chec AperitivChec Aperitiv

In urma cu ceva timp am primit de la cineva drag o gustare, mai exact un fel de chec care era de fapt un aperitiv sarat. Am rugat-o frumos sa imi dezvaluie si mie reteta ei de Chec Aperitiv si m-am pus pe treaba sa o prepar caci a fost foarte bun.

Ii multumesc inca odata si pe aceasta cale pentru reteta delicioasa. Ingredientele folosite la prepararea acestui Chec Aperitiv este si  Cascavalul Sofia, de la prietenii nostri Delaco caci dupa cum stiti suntem Fani Branza si in fiecare saptamana de ceva timp, mai precis de 2 ani, gatim cate ceva cu bunatatile de la Delaco.

Va invitam sa incercati si aceasta reteta cu Chec Aperitiv. Daca stiti si alte variante am fi bucuroase sa le impartasiti si cu noi. Poate va intereseaza si alte aperitive asa ca va lasam link-ul cu categoria de Aperitive sa rasfoiti retetele incercate de noi.

Ingrediente Chec Aperitiv:

4 oua
300 g Cascaval Sofia
300 g sunca sau pastrama sau alte mezeluri
4 linguri smantana
4 linguri faina
½ plic praf de copt
5-6 linguri cu ardei gras rosu, verde, galben (taiat cubulete)
sare, piper dupa gust

Preparare Chec Aperitiv:

Separam ouale. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu smantana si vom adauga sunca taiata cubulete, ardei gras taiat, Cascavalul Sofia razuit, sare si piper dupa gust.

Adaugam amestecul de galbenusuri la albusul batut spuma si adaugam treptat faina. Amestecam in prealabil praful de copt in faina. Compozitia rezultata in tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Forma se pune la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute(dar timpul difera de la cuptor la cuptor, eu am facut proba cu scobitoarea sa fiu sigura). Checul Aperitiv se lasa la racit in tava. Dupa ce a racit se scoate, se indeparteaza hartia de copt si se poate taia felii.
Chec AperitivPofta Buna !

32 Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.