Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciuperci Umplute



DSCN3642




Ingrediente:

500 gr champignon
5-6 linguri branza dulce (sau telemea )
3 cateiusturoi
Pasta de ardei
¼ legatura patrunjel verde
Sare, piper dupa gust
2 linguri ulei masline
Masline pentru ornat

Ingrediente sos :

Coditele de la ciuperci
½ ceapa
1 lingura ulei masline
150 ml apa
100 gr branza dulce sau telemea
Pasta de ardei
Sare, piper alb si maghiran

Preparare :

Curatam ciupercile , le spalam si le punem la stors. Coditele le punem deoparte pentru sos, Intr-un vas pasam branza cu o furculita , adaugam la ea cei 3 catei de usturoi pisati si ei , patrunjelul verde tocat , 1 lingurita cu pasta de ardei , sare,  piper alb dupa gust si 2 linguri cu ulei de masline. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si cu ajutorul unei lingurite umplem palarioarele ciupercutelor .In mijlocul fiecarei ciupecute umplute asezam cate o maslina . Le asezam intr-o tava si le dam la copt pentru circa 10-15 minute la foc potrivit in cuptorul preincalzit.

In timpul cat ciupercile se coc pregatim un sos de branza. Punem in tigaie 2 linguri ulei de masline , ½ ceapa taiata marunt si coditele ciupercilor taiate in patru . Adaugam circa 50 ml apa , condimentam cu sare si piper alb si lasam la calit timp de 2-3 minute pana apa scade . In acest moment adaugam branza dulce (sau telemea razuit) ,amestecam , adaugam 1 lingurita pasta de ardei si 100 ml apa . Lasam sa fiarba impreuna pana apa scade si branzica incepe sa sfaraie in tigaie . Presaram sosuletul cu maghiran .

Asezam din sosulet pe farfurie si imprejurul ei , punem ciupercutele coapte.

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *