Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Coronita de Cartofi la Cuptor cu Salinate

Coronita de Cartofi la Cuptor cu SalinateCoronita de Cartofi la Cuptor cu Salinate
Este un preparat simplu si bun la care am ales sa folosesc un produs traditional romanesc- Salinate. Aceasta coronita usor de preparat se preteaza a fi un aperitiv consistent sau chiar si un fel principal. Un plus de savoare ii da pulpa de porc in care este pusa umplutura si cotletul cu care a fost inchisa umplutura de la coronita.
Va recomand sa incercati si reteta Oua la cuptor cu Salinate.
Pentru 4 persoane avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru coronita de cartofi la cuptor cu salinate.

Ingrediente Coronita de Cartofi la Cuptor cu Salinate

600 g cartofi
7 oua fierte tare
1 pachet pulpa de porc
1 pachet cotlet de porc
300 g smantana 20% grasime
sare, piper proaspat macinat

Coronita de Cartofi la Cuptor cu Salinate

Preparare Coronita de Cartofi la Cuptor cu Salinate

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare (cu coaja). 6 Oua se fierb. Cartofii fierti se lasa la racit dupa care se curata si se dau pe razatoarea mare. Ouale fierte se curata si se razuiesc tot pe razatoarea mare.

Coronita de Cartofi la Cuptor cu Salinate
O forma de gugulul se unge cu putin ulei, si o tapetam cu felii de pulpa de porc. Smantana se amesteca cu oul lasat nefiert. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. In forma de guguluf tapetata cu pulpa de la Salinate punem un rand de cartofi razuiti. Presaram cu putina sare si punem peste din compozitia de smantana cu ou. Urmatorul rand este de oua razuite peste care punem din nou din compozitia de smantana. Continuam asa pana terminam ingredientele.

Coronita de Cartofi la Cuptor cu Salinate

Capetele ramase libere de la feliile de pulpa se trag peste umplutura si captusim desasupra cu felii de cotlet.
Punem forma in cuptorul preincalzit si coacem coronita de cartofi timp de 30 minute.
Se scoate  coronita din cuptor, se rastoarna pe o farfurie plata  dupa care se taie felii si se poate servi.

Coronita de Cartofi la Cuptor cu Salinate
Salinate pentru gusturi rafinate!!

Pentru cei ce inca nu le-ati descoperit, Salinate sunt o gama unica in Romania, de specialitati de porc crud –uscate realizate dupa retete vechi romanesti maturate in mediu special din vechile galerii ale Salinei Turda folosindu-se doar puterea sarii si condimentele natural alese cu mare grija .
Valoarea si autenticitatea Salinatelor sunt confirmate de atestatul de “ produs traditional romanesc”, eliberat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

produse traditionale salinate
Din aceasta gama de exceptie puteti alege intre ceafa, pulpa sau piept de porc, cotlet, in functie de gusturile fiecaruia si de ceia ce doriti sa pregatiti.
Pot fi gasite in reteaua de magazine Kaufland, Mega Image si Lidl. Le recomandam cu mare drag !

180 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.