Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pasca cu mascarpone si stafide

Pasca cu mascarpone si stafidePasca cu mascarpone si stafide
In fiecare an de ceva vreme de Pastele Ortodox pregatesc Pasca. De aceasta data am preparat Pasca cu mascarpone si stafide. Am pregatit cu branza sarata, Pasca fara aluat, cu orez, dar aceasta pasca este chiar una deosebita. Va invit sa rasfoiti si alte retete cu Pasca.

Iata de ce avem nevoie pentru a prepara aceasta Pasca cu mascarpone si stafide.

Ingrediente Pasca cu mascarpone si stafide

500 g faina
225 ml lapte caldut
80 g unt topit
125 g zahar
25-30 g drojdie proaspata
3 galbenusuri
1/4 lingurita sare
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie

Umplutura Pasca cu mascarpone si stafide

2 cutii cu mascarpone (500 g)
2-3 plicuri zahar vanilat
4-5 sticlute esenta de rom
150 g stafide
3 oua
4 linguri gris
coaja rasa de la o lamaie
zahar dupa gustul fiecaruia

Pentru uns Pasca
1-2 galbenusuri
miere pentru uns pasca dupa coacere

Preparare Umplutura Pasca cu mascarpone si stafide

Stafidele se pun la hidratat in esenta de rom pentru cel putin 30 minute dupa care se scurg.
Mascarponele se amesteca cu zaharul(il punem dupa gust), zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, si ouale. Adaugam stafidele scurse si grisul pana se omogenizeaza.

Preparare Aluat Pasca cu mascarpone si stafide

Punem intr-un vas faina. Incalzim laptele usor si dizolvam in el zaharul, sarea, si drojdia. Adaugam la faina impreuna cu untul topit si galbenusurile. Framantam si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se rastoarna pe suprafata de lucru si se imparte in doua parti.
O parte se intinde si se aseaza intr-o forma detasabila tapetata cu hartie de copt in asa fel incat marginile aluatului sa vina putin in sus pe margine. Din restul de aluat se fac 3 impletituri.

Pasca cu mascarpone si stafidePe aluatul din forma se toarna umplutura de mascarpone si se pune forma in cuptorul preincalzit pana cand compozitia de mascarpone incepe sa se inchege. Se scoate forma din cuptor si punem impletiturile peste.
O impeltitura se pune roata iar celelalte se pun peste in forma de cruce. Se unge aluatul cu galbenus si se pune din nou forma la cuptor pana umplutura este bine inchegata si aluatul este frumos rumenit.
Se scoate pasca din cuptor si se unge cu miere sau se lasa ca atare. se lasa la racit dupa care se poate taia.

Pasca cu mascarpone si stafide

Nota: In compozitia de umplutura se pot pune stafide sau nu, in functie de preferintele fiecaruia. Personal am facut o pasca cu stafide si una fara, asa am multumit pe toata lumea.
Sarbatori Fericite !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram