Sarbatorile pascale se apropie cu pasi repezi, asa ca am inceput sa ne gandim la un meniu pentru masa de Pasti.
Daca la sarbatorile de iarna, masa a fost incarcata cu preparate din carne de porc, la Pasti, eu prefer sa pregatesc retete in care sa include carnea de pasare si miel.
Cand am primit provocarea din partea Fram Electrocasnice de a pregati o reteta in care sa folosesc Friteuza cu aer cald Fram FAF-1500BK, gandul m-a dus imediat la aceste mici Crochete de pui umplute cu mozzarella.
Sunt moi, suculente, cu miez cremos de mozzarella numai bune de servit ca aperitiv rece. Sunt foarte gustoase si mult mai sanatoase decat cele clasice, prajite in ulei. Cu ajutorul friteuzei Fram, se pot pregati cu foarte putin ulei, doar cat sa fie unse la suprafata.
De cand am friteuza, pot sa spun ca am folosit-o la maxim, a devenit unul dintre aparatele mele preferate!! Am facut cu ajutorul ei cartofi prajiti, crutoane de paine, conopida pane, aripioare, snitele in crusta crocanta…etc.
Friteuza cu aer cald FAF-1500BK- Specificatii
- Capacitate cos: 3.2L
- Vas detasabil anti-adeziv
- Termostat reglabil 80-200˚C
- Temporizator 30 min
- Protectie supraincalzire
- Putere: 1500W
- Culoare: Negru
Mai jos gasiti inca doua retete pregatite cu Friteuza cu aer cald Fram FAF-1500BK
Ingrediente-Crochete de pui umplute cu mozzarella
Pentru 25 buc
- 500 g carne de pasare, tocata
- 25 buc mini mozzarella fresca
- 1 buc ceapa
- 2 oua
- 3 catei de usturoi
- ½ legatura patrunel verde
- 2 linguri pesmet
- 2 felii paine inmuiate in lapte
- ¼ lingurita fulgi de chilli
- sare si piper
- ulei de masline pentru uns chiftelele
Cum pregatim crochetele la friteuza cu aer cald
Carnea de pasare se toaca impreuna cu ceapa, usturoiul si patrunjelul cu ajutorul masinii de tocat carne Fram FMG-2500X
Se pune compozitia intr-un castron incapator, se adauga ouale, pesmetul, painea stoarsa bine de lapte, fulgii de chilli, sare si piper si se amesteca bine.
Bilutele de mozzarella se sterg bine de zeama si se trec prin faina alba.
Se ia cate o biluta din compozitia de carne, se aplatizeaza, se aseaza cate o biluta de mozzarella si se modeleaza in forma rotunda cu ajutorul mainilor unse cu ulei de masline.
Dupa ce toate chiftelutele au fost modelate, se seteaza friteuza cu aer cald la 200 grade C pentru 20 min, si se porneste.
Cand ledul verde se stinge(semn ca friteuza a atins temperatura stabilita) se scoate cosuletul si se pun chiftelele unse cu ulei in cosulet.
Se introduce cosuletul in friteuza si se porneste automat coacerea. La jumatatea timpului se intorc chiftelutele si se lasa sa se rumeneasca.
Se scot cand sunt gata si se mananca ca atare, alaturi de o salata sau pot fi servite reci, ca aperitiv.
Pot fi puse pe platou alaturi de rosii cherry, ridichi, castraveti, cas proaspat, ceapa verde sau orice va place.
Pofta buna!!
Concurs de Pasti!!
Si fiindca ne dorim ca fanii nostri sa se bucure de acest aparat, Fram Electrocasnice ofera aceasta Friteuza cu aer cald FAF-1500BK printr-un CONCURS organizat pe pagina noastra de Facebook, startul va fi dat in cursul zilei de azi( 17 aprilie).
Mult succes tuturor!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!