Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sucituri cu crenvusti

Sucituri cu crenvusti

Am preparat aceste Sucituri cu crenvusti, cu noua achizitie de la prietenii nostrii de la Fram cu Friteuza cu aer cald. Sunt foarte multumita de aparat si chiar este de un real folos la casa omului.

Pe langa aluaturi de orice fel, puteti pregati si alte preparate ce nu necesita ulei deloc sau foarte putin la folosire. Gratare, fripturi, cartofi pai, snitele, legume pane, toate prajite fara ulei sau cu o cantitate infima. In concluzie putem gati cu aceasta friteuza preparate mult mai sanatoase.

frieteuza

Concurs pentru cititori!!

Va asteptam pe pagina noastra de Facebook cu un concurs dragut al carui premiu acest Prajitor de paine FTP-800CR din gama Fram (in valoare de 416 lei, pretul poate suferi modificari in functie de promotii) oferit de catre partenerii nostri de la Fram-Electrocasnice.
Mai multe detalii despre mecanismul concursului veti gasi pe pagina de Facebook, AICI

Caracteristici Prajitor de paine FTP-800CR – din gama Fram

  • Capacitate: 4 felii
  • Functii: decongelare, reincalzire, anulare
  • 6 nivele de rumenire
  • Functie auto-centrare
  • Tavita detasabila pentru firimituri
  • Spatiu depozitare cablu alimentare
  • Putere: 1600W

Sucituri cu crenvusti – Ingrediente

125 ml apa calduta
125 ml ulei
125 ml iaurt
1 ou
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
500 g faina
7 g drojdie uscata
8-10 crenvusti
1 ou pentru uns aluatul

Sucituri cu crenvusti – Preparare

Intr-un vas punem apa, uleiul, iaurtul, zaharul, oul si drojdia uscata. Se amesteca si adaugam treptat faina. Se lucreaza bine aluatul si se lasa la dospit pentru 1 ora la loc caldut.

preparare aluat

Crenvustii se vor taia in bucati in timp ce aluatul dospeste.

dospire

Dupa ce aluatul a dospit se lucreaza putin pe o suprafata presarata cu faina dupa care se portioneaza in 10 bucati egale ( sau 12 bucati in functie de cat de mare doriti sa fie suciturile. Eu am facut de aceasta data jumatate de portie).

impartire aluat

Fiecare parte se intinde putin se ruleaza cat mai strans si formam un fitil mai lung. Se indoaie fitilul pe jumatate si la mijloc punem o bucatica de crenvusti.

intindere

Impletim aluatul odata si iar punem la mijloc o bucatica de crenvusti. Continuam procedura pana se epuizeaza fitilul de aluat.

Suciturile astfel obtinute se aseaza in vasul friteuzei cu aer cald si se seteaza temperatura de 180 grade celsius si timpul la 10 minute. Aparatul incepe sa isi faca treaba. Peste 10 minute suciturile sunt frumos rumenite.

sucituri cu crenvusti

Mie mi-au iesit in jur de 14 sucituri din cantitatile date. La urmatoarea tura am procedat identic setand timpul si temperatura.

Sucituri cu crenvusti

Iata si cateva detalii despre Friteuza Fram cu aer cald FAF-1500BK

Capacitate cos: 3.2L
Vas detasabil anti-adeziv
Termostat reglabil 80-200˚C
Temporizator 30 min
Protectie supraincalzire
Putere: 1500W

frieteuza cu aer cald

Cosul friteuzei are capacitatea de 3,2 l. Aerul fierbinte se raspandeste uniform in tot compartimentul aparatului permitand astfel gatirea rapida si usoara.

Aparatul are un vas detasabil antiaderent din teflon usor de curatat.

Termostatul permite reglarea temperaturii intre 80 – 200 grade celsius.

Temporizatorul anunta momentul cand preparatul trebuie scos din cosul de gatire.

Cu alte cuvinte m-am indragostit de Friteuza Fram cu aer cald FAF-1500BK! Chiar nu credeam pana nu am incercat-o ca este atat de buna pe cat o laudau.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram