Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Fondue cu legume si fructe

Fondue cu legume si fructeFondue cu legume si fructe

Un produs de exceptie  este acest Fondue Emmentaler  de la Delaco. Pregatirea lui este foarte simpla fata de reteta clasica de fondue. Branza fondue se prepara  usor, este distractiv de facut, exista o multime de retete si rezultatul este absolut delicios. Acest produs  contine si alcool 1,5% .Adaosul de alcool in compozitie scade punctul de fierbere, asfel incat proteinele din branza sa nu se inchege.

Ingrediente Fondue cu legume si fructe :

1 cutie de 240 g Kase Fondue Emmentaler (2 portii sunt in castronul de ceramica)
Varza de Bruxelles
Crutoane de paine
mere, struguri
vin alb

Preparare Fondue  si  Servire Fondue cu legume si fructe:

Varza de Bruxelles se curata de frunzele uscate. Se taie cotorul si se indeparteaza cotorul apoi se cresteaza baza fiecarei verze. Pentru 500 g varza de Bruxelles folosim 50 g unt. Untul  se topeste intr-o cratita adaugam varza, condimenta cu sare, nucsoara rasa, piper macinat. Adaugati circa 125 ml apa si circa 50 ml vin alb. Acoperiti cu un capac si lasati la fiert 15-20 minute.

Crutoane : Pentru  crutoane  avem nevoie de paine, unt, praf de usturoi sis are. Punem in tigaie untul la topit adaugam putina sare si presaram cu praf de usturoi. Adaugam painea taiata cubulete si le prajim in untul condimentat.

Fructe : Folosim cubulete de mere , struguri , pere

Acum trecem si la prepararea branzei Fondue. Indepartam capacul de aluminiu de pe castronul ceramic  si introducem  castronul in cuptor pentru circa 20 minute. Cuptorul nu se preincalzeste.
Se poate folosi si cuptorul cu microunde la 800 W pentru 3-4 minute pana cand branza se infierbanta.

Acest fondue se mai poate servi alaturi de nuci prajite, bucati de carne de pui, carnaciori de bere prajiti, nuca de cocos ,… depinde de inventivitatea fiecaruia cu ce serveste branza Fondue. Branza Fondue se poate aromatiza in fuctie de preferinte cu usturoi, cu chilli pentru a obtine un gust mai picant, dar si cu diferite verdeturi sau de ce nu toate combinate ….  Alaturi trebuie neaparat adaugat un pahar cu vin alb de preferinta  sau  bere .

Fondue cu legume si fructePofta Buna ! Va invitam sa urmariti si alte retete cu branzeturi in sectiunea Retete Delaco !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram